Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Tekstgrupa Orbīta piedalās Pasaules dzejas dienā Serbijā

easyget.lv, 21.03.2013. 14:46

Tekstgrupas Orbīta uz Serbiju ved performanci/lasījumu Slow Show FM - poētisku meditāciju ar dzeju, radio un klavierēm  
Tekstgrupa Orbīta piedalās Pasaules dzejas dienā Serbijā

Tekstgrupas Orbīta dalībnieki Sergejs Timofejevs, Artūrs Punte, Semjons Haņins, Vladimirs Svetlovs un Andrejs Eigus no 21. līdz 24. martam piedalās starptautiskā festivālā Pasaules dzejas diena Serbijā, informē Inga Bodnarjuka.

Festivāls Pasaules dzejas diena vienlaikus notiek Belgradā un Novisadā un tiek rīkots jau 13 gadu ar mērķi dažas dienas gadā koncentrētā formā prezentēt aktuālāko Balkānu, kā arī pasaules dzejā, un diskutēt par dzejas lomu un nozīmi sabiedrībā.

Festivāls jau kopš dibināšanas orientējas uz netradicionālām dzejas formām un prezentāciju veidiem, dzejas un citu mākslas formu sinerģiju, pamatā koncentrējoties uz izaicinošu, kritisku un eksperimentālu dzeju un dzejas ietekmi uz politiku, ekonomiku, sociāliem jautājumiem, t.sk. lasītāja gaumes veidošanu un kaimiņvalstu attiecību uzlabošanu.

2013. gada gada festivāla galvenais tematiskais loks ir jautājums: ko dzeja var izdarīt? Īpaša uzmanība vērsta uz performanci kā ietekmīgu laikmetīgās dzejas izpausmes formu.

Festivāla direktore Olivera Stosiča-Rakiča atzīst, ka tekstgrupu Orbīta ir uzaicinājusi kā īpašu atradumu Eiropas dzejas laukā gan teksta formas, gan izpildījuma ziņā, jo viņu performances paplašina dzejas uztveres lauku, dzejas tekstu savijot ar vizuāliem un audiāliem efektiem.

Orbītas dalībnieki Pasaules dzejas dienā Belgradā un Novisadā piedalīsies profesionāļu diskusijās par laikmetīgās dzejas formām, to attīstību un dzejas nepieciešamību sabiedrībai kopumā, kā arī uzstāsies ar performanci/lasījumu Slow Show FM - poētisku meditāciju ar dzeju, radio un klavierēm. Lasījumā tiek radīta sava veida dzejas radiostacija – piesātināts ēters, kurā dzejnieku balsis pavada dzīvs klavierkoncerts, iepriekš sagatavoti ambienti ieraksti un spontāni komerciālo radio staciju iestarpinājumi. Slow Show FM ir turpinājums Orbītas līdzšinējiem eksperimentiem ar dzeju, skaņu, attēlu un tehnoloģijām.

Festivālu rīko Belgradas kultūras centrs. Orbītas dalību festivālā atbalsta Serbijas Kultūras ministrija, Valsts kultūrkapitāla fonds un Latvijas Literatūras centrs.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV