Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Filma „Joku plēsējs Dirks” un diskusija par aktieru profesijas aizkulisēm

easyget.lv, 22.03.2013. 12:39

Dailes teātris aicina uz dāņu filmu par slaveno aktieri Dirku Pasāru un diskusiju „Aktiera profesijas spožums un posts”
Filma „Joku plēsējs Dirks” un diskusija par aktieru profesijas aizkulisēm

28. martā plkst. 18.00 Dailes teātra Mazajā zālē tiks rādīta režisora Martina Pītera Zandvlīta (Martin P. Zandvliet) filma „Joku plēsējs Dirks” (Dānija, 2011), kam sekos diskusija „Aktiera profesijas spožums un posts”, kurā piedalīsies Dailes teātra aktieri Elīna Dzelme, Juris Bartkevičs un Lauris Dzelzītis, Dailes teātra direktors Andris Vītols un sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva. Diskusiju vadīs Zane Daudziņa.

Filma „Joku plēsējs Dirks” ir biogrāfisks stāsts par izcilo dāņu komiķi Dirku Pasāru (Dirch Passer). 50.gadu beigas, Kopenhāgena. Tiešā un asprātīgā veidā uzjautrinot cilvēkus, jaunais joku plēsējs Dirks vienā acumirklī kļūst par publikas mīluli un kopā ar savu dvēseles radinieku Kjeldi Petersenu nonāk slavas zenītā. Jaunais tēls, ko tik ļoti dievina skatītāji, drīz sāk viņu pašu kompromitēt – neviens vairs neuztver viņu nopietni, tik ļoti kārotā pievēršanās nopietnām lomām tiek izsmieta. Tas noved pie nebeidzamas uzdzīves un vieglas uzvedības sievietēm, taču no saviem dēmoniem neviens vēl nav aizbēdzis: zem maskas, ko Dirks valkā ikdienā kā komediants, slēpjas patiesi izmisis, joku nogurdināts, dzīves un alkohola sagrauts cilvēks.

Filmu „Joku plēsējs Dirks” raksturo režisora Martina Pītera Zandvlīta elegantais, jūtīgais rokraksts un aktiera Nikolaja Lī Kāsa (Nikolaj Lie Kaas) izcilā aktierspēle, atveidojot galvenā varoņa Dirka lomu.

Daudzi dāņu aktieri Dirku Pasāru uzskata par savu paraugu. Viņa rakstura dīvainības un izpausmes spilgti tiek atainotas šajā filmā.

Filmu „Joku plēsējs Dirks” Dānijā noskatījušies vairāk nekā 67 tūkstoši skatītāju, kas ir rekordliels skaitlis.

Filma tiks demonstrēta dāņu valodā ar angļu subtitriem, tiks nodrošināts arī tulkojums austiņās latviešu valodā.

Bezmaksas ielūgumus uz filmu „Joku plēsējs Dirks” un diskusiju lūgums rezervēt elektroniski, nosūtot savu vārdu, uzvārdu un nepieciešamo vietu skaitu uz e-pastu pasakumi@dailesteatris.lv.

Filmu un diskusiju piedāvā Dailes teātris un Dānijas Kultūras institūts.

Foto: Kadrs no filmas „Joku plēsējs Dirks”. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV