Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Valmieras teātris izrādi „Daugava” neiekļaus repertuārā

Easyget.lv, 22.03.2013. 13:38 | komentāri (4)

Pēc vakar piedzīvotās iestudējuma „Daugava” pirmizrādes Rūdolfa Blaumaņa teātra festivāla atklāšanā Valmieras teātris izrādi tomēr neiekļaus repertuārā.
Valmieras teātris izrādi „Daugava” neiekļaus repertuārā

"Teātris ir daudzu ideju, enerģiju un cerību summa. Bieži līdz pēdējam brīdim nav bijis skaidrs: izrāde piedzims vai ne. Daudzreiz radīšanas brīnums notiek tieši skatītāju klātbūtnē un izrāde rodas. Bet reizēm šis brīnums nenotiek. Tāpēc Blaumaņa festivāla atklāšanai tika rādīts koncertuzvedums „Daugava”. Diemžēl ir jāsaņem dūša un jāatzīst – kā repertuāra izrāde tā nevar tikt uztverta. „Daugava” ir sāpīga, radoša neveiksme. No tādas neesam un nebūsim pasargāti nekad," ziņojumā medijiem pauž Valmieras teātra direktore Evita Sniedze.

Valmieras teātris pieņēmis lēmumu neiekļaut izrādi „Daugava” teātra repertuārā.

"No sirds atvainojamies skatītājiem, bet galvenais – komponistam Mārtiņam Braunam, diriģentam Kasparam Ādamsonam un kamerkorim „Sōla”, kuru devums bija izcils neatkarīgi no pārējā iestudējuma kvalitātes," turpina Evita Sniedze.

Mārtiņa Eihes iestudēto izrādi "Daugava" Valmieras tēatrī bija paredzēts rādīt arī 28. martā, 2., 27. un 28. aprīlī.

Jau vēstīts, ka no 21. līdz 27. martam Valmieras drāmas teātris rīko piekto Rūdolfa Blaumaņa teātra festivālu. Šogad festivālā, kas pieskaņots rakstnieka 150. jubilejai, piedalīsies deviņas Blaumaņa darbu interpretācijas – gan Nacionālā, Dailes, M. Čehova Rīgas Krievu un Valmieras teātra izrādes, gan Ērika Vilsona un Viktora Jansona neatkarīgie projekti.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV