Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Liepājas teātra „Trīs draugi” viesosies Rīgā

Easyget.lv, 25.03.2013. 11:58

26. un 27. maijā Latvijas Nacionālajā teātrī būs iespējams noskatīties Valda Lūriņa režisēto stāstu par patiesu mīlestību un īstu draudzību „Trīs draugi”. 
Liepājas teātra „Trīs draugi” viesosies Rīgā

Galerijas:

Izrādes centrā ir trīs jauni puiši, kas pārdzīvojuši karu – Roberts (Sandis Pēcis – par šo lomu saņēmis „Spēlmaņu nakts” balvu nominācijā „Gada jaunais skatuves mākslinieks”), Gotfrīds (Edgars Ozoliņš) un Oto (Kaspars Kārkliņš), kas dienas vada, pelnot sev iztiku, strādādami auto darbnīcā, bet vakaros dodas uz kafejnīcu „Internacionāle”, kur, dzerot rumu, cenšas aizmirst pārdzīvotās kara šausmas. Kad Roberta dzīvē ienāk Patrīcija (Anete Berķe), puišu draudzība neizjūk – tā kļūst tikai stiprāka. Patrīcija izmaina ne tikai Roberta, bet arī pārējo puišu dzīves. 

Romāna darbība notiek 20. gadsimta 30. gados, režisors neko nav mainījis – par laikmetu atgādina konkrētas lietas scenogrāfijā, mūzikā, deju soļos, kā arī aktieru kostīmos.

„V. Lūriņa izrāde tiešām pārceļ laikā - Liepājas Trīs draugos ir izdevies padarīt sajūtamu Rietumeiropas XX gadsimta 20.-30. gadu zudušās paaudzes noskaņu: te ir nepārvarama vientulības izjūta, kara radītās traumas, alkohols un nespēja atgriezties normālā dzīvē, karabiedru vārdos nerakstītā brālība un draudzības smalkjūtība. Izrādes vērtīgais kodols - pazaudētās dzīves izjūta, strupceļš un skumjas, kur nekādiem Kārnegija stila padomiem un uzmundrinājumiem nav vietas, un Gotfrīda, Oto un Roberta draudzība, jauno aktieru dabiski, inteliģenti un smalkjūtīgi izspēlēta,” par iestudējumu saka teātra kritiķe Mārīte Gulbe.

Ē.M Remarka stāstu režisoram Valdim Lūriņam uz skatuves palīdzējuši izstāstīt komponists Valdis Zilveris, dziesmu tekstu autors Jānis Peters, horeogrāfs Alberts Kivlenieks, kostīmu māksliniece Liene Rolšteina un scenogrāfs Aigars Ozoliņš. Izrādē iesaistīts plašs aktieru ansamblis – bez galvenajiem varoņiem lomās iejūtas arī Sigita Jevgļevska, Ivars Krastiņš, Leons Leščinskis, Pēteris Lapiņš, Anita Kvāla, Ilze Būde, Everita Pjata, Jānis Dreiblats, Inese Jurjāne, Madara Melne, Laura Jeruma, Gatis Maliks, Viktors Ellers, Rolands Beķeris un Agnese Jēkabsone.

Biļetes jau iespējams iegādāties gan Nacionālajā teātrī, gan Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā, kā arī elektroniski www.bilesuparadize.lv.

Foto: Liepājas teātra izrāde „Trīs draugi”. Foto (c) Ziedonis Safronovs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV