Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Latvija piedalās Boloņas bērnu grāmatu tirgū

Easyget.lv, 25.03.2013. 16:34

No 25. līdz 28. martam Boloņā, Itālijā notiek starptautiskais bērnu grāmatu tirgus, kurā piedalās arī Latvijas pārstāvji.

Latviju Boloņas bērnu grāmatu tirgū pārstāv Latvijas Literatūras centrs, Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padome (IBBY Latvijas sekcija), izdevniecības „liels un mazs”, „Jumava”, „Zvaigzne ABC”, „Pētergailis” un „Lietusdārzs”, kā arī bērnu grāmatu ilustratori Aleksejs Naumovs, Reinis Pētersons, Ūna Laukmane un Rūta Briede.

Latvijas stendā izstādītas skaistākās un labākās latviešu bērnu grāmatas – Starptautiskās Baltijas jūras reģiona Jāņa Baltvilka balvas bērnu literatūrā un grāmatu mākslā ieguvējas, Literatūras gada balvas laureātes, Pastariņa prēmijas ieguvējas, Bērnu žūrijas godalgotās grāmatas un grāmatu mākslas konkursā „Zelta ābele” nominētie izdevumi. Tāpat savas jaunākās grāmatas uz Boloņu atvedušas izdevniecības „liels un mazs”, „Zvaigzne ABC”, „Pētergailis” un „Lietusdārzs”. Latvijas stendā uzmanības centrā ir grāmatu mākslinieki Anita Paegle un Reinis Pētersons, kuri nominēti 2013. gada Astrīdas Lindgrēnas piemiņas balvai, un rakstniece Māra Cielēna.

Latvijas stendu no šūnkartona veidojis Jānis Mercs, stenda māksliniecisko noformējumu – Ūna Laukmane, Rūta Briede un Reinis Pētersons. Par godu Latvijas dalībai Boloņas bērnu grāmatu tirgū Latvijas Literatūras centrs izdevis informatīvus bukletus: Books to fall for par jaunākajām latviešu bērnu grāmatām un to autoriem, kā arī ilustratoru Reini Pētersonu un rakstnieci Māru Cielēnu.

Šogad Boloņas grāmatu tirgū viesu valsts statusā ir Zviedrija, kas gadatirgus apmeklētājiem piedāvā plašu literatūras, mākslas un kultūras programmu.

Boloņas bērnu grāmatu tirgus ir lielākais bērnu grāmatu tirgus pasaulē, kas notiek jau 50. reizi, pulcējot dalībniekus no vairāk nekā 60 valstīm. Boloņā satiekas izdevēji, autori, ilustratori, poligrāfisti, bibliotekāri, literārie aģenti un citi grāmatniecības nozares profesionāļi.

Latvijas dalību Boloņas bērnu grāmatu tirgū atbalsta Latvijas Kultūras ministrija.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV