Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Sākusies „Brigādes” konkursa iesniegumu izvērtēšana Rēzeknē un Cēsīs

Easyget.lv, 26.03.2013. 11:15

Programmas „Brigāde” konkursā Rēzeknē ir iesniegti septiņi, savukārt Cēsīs – astoņi projektu pieteikumi. Konkursu žūrijas komisijas ir uzsākušas pieteikto ideju vērtēšanu, un nākamās nedēļas laikā paredzētas intervijas ar finālistiem, informē Laikmetīgās mākslas centra pārstāve Elza Zīda.

Cēsīs finansiālu līdz 2500 latu apmērā saņems četras, savukārt Rēzeknē – trīs radošās iniciatīvas. Sākot vērtēt pieteikumus, žūrijas locekļi Cēsu konkursā norāda, ka spilgtākā tendence ir dizaina darbnīcu un galeriju izveide. „Patiesu prieku ir sagādājuši arī to projektu autori, kas savas idejas balstījuši pilsētvides attīstīšanā un labiekārtošanā, kā arī nacionālās pašapziņas veicināšanā,” stāsta konkursa žūrijas locekle Cēsīs Laine Madelāne.

Savukārt „Brigādes” konkursa koordinatore Rēzeknē, Latgales vēstniecības GORS projektu-personāla vadītāja Inese Kirejeva komentē: „Ņemot vērā, ka „Brigādes” konkurss Rēzeknē norisinās pirmo reizi, esam gandarīti par rēzekniešu aktivitāti un oriģinālajām idejām. Iesniegto projektu idejas ir ļoti dažādas, piemēram, mākslas objekts pilsētvidē, radošas un sociāli līdzatbildīgas aktivitātes bērniem, mākslinieciskā jaunrade, kā arī apjomīgi mākslas projekti ar tūrisma ievirzi.”

Nākamais – jau trešais – programmas „Brigādes” konkurss norisināsies Carnikavā, kur iedzīvotāji savus radošās uzņēmējdarbības projektu pieteikumus varēs iesniegt no 15. aprīļa līdz 15. maijam. Pēc žūrijas vērtējuma finansiālu atbalstu līdz Ls 3333,33 apmērā saņems līdz 3 uzvarētājiem, kuru projekta uzņēmējdarbības ideja būs balstīta mākslā un kultūrā, atbilst sociālas un ilgtspējīgas uzņēmējdarbības pamatprincipiem, kā arī atradīsies reālā vietā Carnikavas novadā. Konkursa nolikums un idejas pieteikuma anketa būs pieejama pašvaldības mājas lapā www.carnikava.lv sadaļā „Projektu konkursi”.

Plašāku informāciju par programmu „Brigāde”, konkursa nosacījumiem, pieteikšanās norisi un pasākumiem, iespējams iegūt projekta mājas lapā www.brigade.lv, kā arī Twitter @brigade_lv un Facebook http://www.facebook.com/programmabrigade.

Programmu „Brigāde” organizē Laikmetīgās mākslas centrs sadarbībā ar Sorosa fondu – Latvija, kā arī reģionu partneriem – Rēzeknes pilsētas domi, Latgales vēstniecību GORS (SIA „Austrumlatvijas koncertzāle”), Cēsu novada pašvaldību un Carnikavas novada pašvaldību.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV