Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Žurnāla “Dadzis” karikatūru retrospekcija

Easyget.lv, 27.03.2013. 10:01

Trešdien, 3. aprīlī, plkst. 17:30 Rakstniecības un mūzikas muzejā notiks pasākums “Dadzis dzeļ atkal”. Tajā apmeklētāji lielformātā uz kinoekrāna varēs aplūkot plašu karikatūru izlasi no kādreiz populārā humora un satīras žurnāla “Dadzis”, informē muzeja mājas lapas redaktore Maija Treile.
Žurnāla “Dadzis” karikatūru retrospekcija

Karikatūru atlase veidota tā, lai atklātu autoru rokraksta, izpildījuma tehnikas un tēmu daudzveidību plašā laika periodā. Izlasē iekļauti vairāk nekā piecdesmit autoru darbi, kas tapuši un publicēti žurnālā no 1950. gadu beigām līdz 1990. gadu vidum, un tagad glabājas RMM krājumā. Karikatūras ļauj iepazīt to radīšanas brīža sabiedrības aktualitātes un reālijas, taču iegansts mākslinieku humoram un satīrai nereti bijušas arī mūžam aktuālas tēmas – no sadzīves situācijām un paaudžu nesaskaņām līdz dzīves jēgas meklējumiem. Karikatūru autoru vidū ir tādi mākslinieki kā Māris Bišofs, Ludmila Bulikina, Anatolijs Kravcovs, Agris Liepiņš, Ivars Cišs, Normunds Lācis, Kira Liede un daudzi citi.

Pasākumi Rakstniecības un mūzikas muzejā (Rīgā, Pils laukumā 2) notiek katru trešdienu plkst. 17:30. Sarīkojuma laikā (no plkst. 17:30 līdz 19:00) bērniem būs iespēja piedalīties muzeja nodarbībā “Skaņu pavēlnieks”.

Ieejas maksa sarīkojumā – Ls 1,50; pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (cenā iekļauts izstāžu apmeklējums); maksa par nodarbību bērniem – Ls 1. Papildu informācija: www.rmm.lv

Foto: Dzintara Meļņa karikatūra žurnālā Dadzis, 1995. Nr. 7. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV