Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Nacionālajā teātrī top izrāde "Meitenes" ar teātra izcilāko aktrišu piedalīšanos

Easyget.lv, 31.03.2013. 20:21

Latvijas Nacionālajā teātrī top izrāde "Meitenes" Elmāra Seņkova režijā. Lomās - Dace Bonāte, Lolita Cauka, Astrīda Kairiša, Lāsma Kugrēna, Līga Liepiņa, Māra Zemdega u.c. Pirmizrāde notiks 9. maijā.
Nacionālajā teātrī top izrāde "Meitenes" ar teātra izcilāko aktrišu piedalīšanos

Izrāde būs par Annu, 34 gadus vecu aktrisi, un viņas meitu Martu, kuru attiecību stāsts veidojas kā atgādinājums mums visiem par būtisko un skaisto, kas mums ir dots - ģimeni, bērniem, līdzcilvēkiem, ar kuriem mums mūžam jāmācās rast kopīga valoda. Vai viņas sadzird viena otru? Vai prot abas novērtēt to, ka viņas viena otrai ir?

Izrādes galveno tēlu Annu visas astoņas aktrises ne tikai spēlēs, bet tas ir arī viņu, režisora un dramaturģes kopīgi izdomāts tēls, lai it kā caur Annas piedzīvoto kā skatītājiem, tā aktrisēm pašām būtu iespējams atskatīties un vēlreiz izvērtēt to, kas un kāpēc ir noticis tieši tā, kā noticis.

Rasa Bugavičute par izrādes ideju: "Uzzinot, ka būs jāstrādā ar tādām aktrisēm, no viņām gribējās ko mācīties, saprast, uztvert, līdz no profesiju skarošajām tēmām nonācām pie dzīves patiesajām vērtībām un pārdzīvojumiem, pie īstenības - attiecībām, laimes, sāpēm u.tml. Izrādē centīsimies caur vieglām rotaļām un spēlēm runāt par būtisko - mātes un bērna savstarpējām attiecībām."

Izrādes režisors ir Elmārs Seņkovs, dramaturģe Rasa Bugavičute. Lomās - Dace Bonāte, Lolita Cauka, Astrīda Kairiša, Lāsma Kugrēna, Līga Liepiņa, Inta Tirole, Gunta Virkava, Māra Zemdega, Katrīna Meteļica vai Agate Zemniece.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV