Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

„Magic Dance CUP” dejos kolorītākās pašmāju zvaigznes

Easyget.lv, 02.04.2013. 13:19

Starptautiskajā deju konkursā „Magic Dance CUP” 5. maijā Ķīpsalā dejotprasmi apliecinās Kašers, Sabīne Berezina, Miks Dukurs, Dairis Muižnieks un Pēteris Upelnieks, dvīnes Drozdovičas, ielu vingrotāji „Limitless Workout” u.c.
„Magic Dance CUP” dejos kolorītākās pašmāju zvaigznes

Starptautiskais deju konkurss „Magic Dance CUP” 5. maijā plkst. 18.00 Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā pulcēs kaislīgākos dejas mākslas entuziastus. Konkursā ar neredzētiem un spilgtiem priekšnesumiem uzstāsies ne tikai talantīgākie Latvijas un ārzemju dejotāji (kopā 18 deju grupas), bet arī drosmīgākās un kolorītākās pašmāju zvaigznes – Kašers, Sabīne Berezina, Miks Dukurs, Dairis Muižnieks un Pēteris Upelnieks, dvīnes Drozdovičas, ielu vingrotāji „Limitless Workout”, Diāna Pīrāgs un Frenks Kesto (Franck Cesto).

Šogad konkurss notiks otro gadu, un tā nosaukums ir kļuvis starptautiskāks un lakoniskāks – „Magic Dance CUP” (iepriekš „Magic Dance Expo galā koncerts”). Tāpat kā pagājušajā gadā, arī šajā konkursā dejotāji mēģinās atklāt dejas noslēpumaino maģiju. Lai pārsteigtu un emocionāli aizrautu gan skatītājus, gan žūriju, deju grupas veidos netradicionālus šovus un ļaus dejai mijiedarboties ar citiem mākslas žanriem, nojaucot jebkādas robežas.

Konkursā „Magic Dance CUP” piedalīsies deju studijas „Most Wanted”, „Kaprīze”, „JV Clubs”, „Pro-X”, „Body & Soul”, „Studio X1”, „Glamorous”, „HoopDance Studio”, „Riga Waackers”, karsējkomanda „BK BA Turība”, breika grupas „Camelot” un „Extreme Dance school”, sporta teātris „GG Studio”, „Veizāna deju skola”, deju teātris „DK Dance Theatre”, radošā darbnīca „Kofeīns”. Konkursantu vidū būs arī ārzemju dejotāji un horeogrāfi – deju trupa „LYBS” ar horeogrāfu Aviks Parkūrs (Avikk Parkour) (Indija) un deju studija „INdY DANCE” (Lietuva). Radošai darbnīcai „Kofeīns” priekšnesumu veidos horeogrāfs no Londonas/Venecuēlas – „Britain’s Got Talent” un „X-Factor” dalībnieks Fransiss Kardoso (Francis Cardoso), toties deju studijā „Studio X1” salsas šovu iestudēs kubietis Ivans Salasars (Ivan Salazar), informē konkursa pārstāve Monta Serdāne.

Deju grupas konkursam veidos oriģinālšovus kopā ar pašmāju zvaigznēm, kuras līdz maija sākumam nodosies cītīgiem deju treniņiem. Savu dejotprasmi iepazīs un demonstrēs kolorītais un ekstravagantais skatuves mākslinieks Kašers jeb Kaspars Blūms-Blūmanis, kurš veidos šovu kopā ar deju studijas „Body & Soul” dejotājiem. Jaunā dziedātāja Sabīne Berezina gatavos šovu kopā „Pro-X”, mūziķis Miks Dukurs uzstāsies kopā ar „JV Clubs”, māsas dvīnes Drozdovičas sadejosies ar „Most Wanted”, mūziķi Dairis Muižnieks un Pēteris Upelnieks uzstāsies kopā ar radošās darbnīcas „Kofeīns” dejotājiem, bet sportiskie ielu vingrotāji „Limitless Workout” konkursā piedalīsies kopā ar deju studiju „Glamorous”. Izaicinājumu dejot ir pieņēmusi arī dziedātāja Diāna Pīrāgs, kura ar savu partneri Frenku Kesto veidos deju šovu kopā ar deju studiju „Studio X1”.

„Pagājušā gada konkurss pierādīja, ka dejai patiešām nav robežu. Mūsu mērķis ir sniegt izaicinājumu dejotājiem un horeogrāfiem meklēt jaunas idejas, mākslas sintēzes, radīt un atklāt unikālus deju šovus, gan iesaistot sabiedrībā pazīstamas personas, gan realizējot jaunas un interesantas idejas. Arī šogad gaidāmi pārsteigumiem pilni šovi, jo deju studijas jau tagad gatavo šovus, kuros mākslas vingrošana tiek apvienota ar baletu un breiku, laikmetīgā deja ar lielām vingrošanas bumbām, toties disko dejas ar hip-hop dejām teatrālā šovā uz amerikāņu skrituļslidām. Dejotājiem ideju netrūkst! Pagājušā gada konkursā deju studijas un pašmāju zvaigznes rādīja lielisku sniegumu – šogad būs vēl iespaidīgāk!” stāsta „Magic Dance CUP” projekta koordinators Oskars Šļakota.

Konkursa fināla biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv. Biļešu cena – Ls 6,50 un Ls 5! Ar konkursa biļeti bez maksas iespējams apmeklēt starptautisko dejas mākslas festivālu „Magic Dance Expo 2013”, kas notiks 5. maijā no plkst.10.00 Ķīpsalā, kā arī vērot „Magic Dance CUP” pusfināla sacensības (sēdvietas netiek numurētas un norādītas), kas norisināsies no plkst. 12.00.

Lai radītu interesi par deju un to popularizētu, ikvienam būs iespēja sekot līdzi mākslinieku gatavošanās procesam. Organizatori katru nedēļu ciemosies pie kādas no deju studijām un ar videoreportāžu un fotoreportāžu palīdzību atspoguļos mēģinājumu procesu, kā arī dejotāju un piesaistīto mākslinieku sajūtas un emocijas. Tam visam varēs sekot līdzi konkursa „Magic Dance CUP” mājaslapā: www.magicdancecup.lv.

Konkursu organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar producentu grupu „Piraija Event”. Starptautiskais dejas mākslas festivāls „Magic Dance Expo 2013” notiks no 3. līdz 5. maijam Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Trīs dienu laikā Ķīpsalā notiks visdažādāko dejas stilu sacensības un konkursi, kuros sacentīsies gan profesionāļi, gan amatieri, gan bērni. Visu izstādes laiku varēs vērot šovus, paraugdemonstrējumus un deju izrādes. Ķīpsalā tiks prezentēts arī viss nepieciešamais dejošanai – plašā izstādes ekspozīcija piedāvās visdažādāko deju stilu tērpus un apavus gan mēģinājumiem, gan koncertiem, būs plašs deju studiju aprīkojuma klāsts, deju trenažieri un mācību materiāli. Savukārt deju skolas un studijas prezentēs savas mācību programmas, bet deju klubi un kolektīvi aicinās savā pulkā jaunus dejotājus.

Foto: Aviks Parkūrs. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV