Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Uz kinoekrāniem Latvijā iznāk komēdija “Uzņemšana”

Easyget.lv, 02.04.2013. 14:23

Šonedēļ uz Latvijas kinoekrāniem iznāk komēdija “Uzņemšana” (“Admission”) ar komiķiem Tīnu Feju un Polu Radu titullomās.
Uz kinoekrāniem Latvijā iznāk komēdija “Uzņemšana”

Tīnas Fejas vārds Amerikas Savienotajās Valstīs komentārus neprasa – viņa ir viena no populārākajām TV komēdiju autorēm un aktrisēm. Gaidot filmas “Uzņemšana” Latvijas pirmizrādi, piedāvājam Tīnas Fejas biogrāfijas un daiļrades nozīmīgākos faktus.

Tīna Feja, īstajā vārdā Elizabete Stamantīna Feja (Elizabeth Stamatina Fey), ir dzimusi Filadelfijas piepilsētā ASV, un šī gada maijā viņa svinēs savu 43.dzimšanas dienu. Jau bērnībā Tīna iemīlēja kino un televīziju, jo īpaši komēdijas. “Es atceros, kā vecāki mani veda uz filmām, arī uz tādām, kam es biju par jaunu. Viņi arī ļāva palikt nomodā līdz vēlam vakaram un skatīties tādas TV pārraides kā “Montijs Paitons” un “Saturday Night Live”. Tomēr mēs nedrīkstējām skatīties animācijas seriālu “Flintstoni”, jo parasti tajā laikā tika demonstrēts komēdijseriāls “The Honeymooners,” savas attiecības ar TV un komēdijām komentē Tīna Feja. Vidusskolā viņa savu aizraušanos attīstīja tālāk, aktīvi darbojoties teātrī un dziedot korī, kā arī pēc skolas pabeigšanas izvēloties studēt aktiermākslu un dramaturģiju.

1997.gadā, regulāri uzstājoties improvizācijas teātrī “The Second City”, topošā televīzijas zvaigzne Tīna Feja iesniedza vairākus scenārijus un projektus vienai no populārākajām ASV TV pārraidēm “Saturday Night Live” (“SNL”) un drīz vien tika pieņemta darbā. Tīnas karjera no šī brīža uzņēma straujus apgriezienus – jaunā TV zvaigzne, kas šovā darbojās gan kā scenāriste, gan aktrise, 2001.gadā saņēma ASV Scenāristu ģildes godalgu par “SNL” jubilejas pārraidi. Gadu vēlāk TV kanālam “NBC” viņa iesniedza jaunu projektu, toreiz vēl bez nosaukuma, kas vēlāk kļuva par vienu no pēdējo piecu gadu populārākajiem un visvairāk godalgotajiem TV seriāliem - “30 Rock”. Par darbu TV seriālā “30 Rock”, kam viņa raksta scenāriju un kurā viņa spēlē līdzās A.Boldvinam, Tīna Feja saņēmusi vairākus desmitus godalgu, tostarp vairākas Zelta Globusu balvas.

Tīnas Fejas kino karjera sākās ar scenāriju veiksmīgajai filmai “Nekrietneles” (“Mean Girls”), kurā viņa pati arī spēlē. Feja vēlāk filmējusies vairākos kino projektos, piemēram, filmā “Neprātīgais vakars” (“Date Night”) kopā ar komiķi Stīvu Karelu, kā arī aktrise ir ieskaņojusi lomas vairākos animācijas projektos. Savukārt šī gada janvārī Tīna Feja kopā ar “SNL” kolēģi Eimiju Poleri vadīja Zelta Globusu ceremoniju, par kuru duets saņēma lieliskas atsauksmes. Jaunajā komēdijā “Uzņemšana” Tīna Feja iejūtas prestižas universitātes darbinieces lomā, un, satiekot komiķa Pola Rada spēlēto varoni, viņas dzīve sagriežas kājām gaisā.

Foto: Tīna Feja filmā “Uzņemšana”. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV