Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Šodien pirmizrādi piedzīvo Sergeja Lozņicas spēlfilma “Miglā”

Easyget.lv, 02.04.2013. 11:14

2. aprīlī plkst. 18.00 kinoteātrī Splendid Palace pirmizrādi piedzīvos pērn Kannu kinofestivālā atzinību guvusī režisora Sergeja Lozņicas spēlfilma “Miglā”.
Šodien pirmizrādi piedzīvo Sergeja Lozņicas spēlfilma “Miglā”

Filmas darbība norisinās Otrā Pasaules kara laikā PSRS pierobežā, kur notiek partizāņu cīņas pret vācu okupācijas varu. Notikumos tiek iejaukts arī Sušķeņa, filmas galvenais varonis, kurš tiek apvainots vilciena spridzināšanā. Patiesībā viņam ar to nav nekāda sakara, taču partizāni uzskata, ka Sušķeņa ir nodevējs un alkst viņam atriebties.

Filmas notikumi risinās kara laikā, taču priekšplānā ir mūžam aktuāli morālas dabas jautājumi. Vai sadarboties ar okupācijas varu vai doties nāvē? Kā nezaudēt cilvēcību apstākļos, kas izdzīvošanas vārdā vedina rīkoties necilvēcīgi? Filmā redzams, ka dalījumam tautībās un frontēs nav nozīmes, jo viss ir atkarīgs no individuālu cilvēku lēmumiem.

Filma pērn bija iekļauta Kannu kino festivāla oficiālajā programmā un saņēma Starptautiskās kino kritiķu apvienības FIPRESCI balvu. Līdz šim filma saņēmusi pavisam septiņas balvas starptautiskos festivālos Francijā, Vācijā, Krievijā, Armēnijā, Polijā un Baltkrievijā.

“Miglā” pilnībā uzņemta Daugavpils apkārtnē divos filmēšanas posmos kopā 27 dienu laikā, starptautiskajā komandā iesaistot piecu valstu - Latvijas, Krievijas, Vācijas, Polijas, Baltkrievijas un Nīderlandes - kino profesionāļus. Galveno varoni Suščeņu atveido jaunais baltkrievu aktieris Vladimirs Svirskis, kuram tā ir pirmā kino loma. Suščeņas dēlu atveido puika no Kombuļiem – Ņikita Peremotovs. No Latvijas puses filmas uzņemšanā piedalījās filmas mākslinieks Juris Žukovskis, režisora asistente Madara Dišlere, militārais konsultants Ziedonis Ločmelis, kā arī daudzi citi Latvijas kino cilvēki.

Filmu latviski ierunājuši pazīstami latviešu aktieri. Galvenās lomas ierunājuši Egils Melbārdis (Suščeņja), Andris Keišs (Burovs) un Edgars Lipors (Voitiks).

Filma būs skatāma arī citos kinoteātros: no 5.aprīļa Forum Cinemas, Cinamon Alfa, Multikino, Kino Bize, Gaisma (Valmiera), vēlāk arī kino Balle (Liepāja), kino Lora (Sigulda) u.c.

“Miglā” ir Latvijas (producents Vilnis Kalnaellis), Vācijas, Nīderlandes, Baltkrievijas un Krievijas kopražojums. Latvijas puses filmu producējusi Filmu studija Rija.

Foto: Kadrs no filmas "Miglā" Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV