Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Daugavpils teātris ar vērienu nosvin Starptautisko teātra dienu un dibina teātra Atbalsta biedrību

Easyget.lv, 02.04.2013. 16:30

27. martā Daugavpils teātris atzīmēja savus profesionālos svētkus – Starptautisko teātra dienu, kura, salīdzinot ar citiem gadiem, tika svinēta neierastā veidā, organizējot svētkus teātra aktieriem un visiem darbiniekiem, kā arī paziņojot par Atbalsta biedrības izveidi Daugavpils teātra profesionālās un saimnieciskās darbības sekmēšanai.
Daugavpils teātris ar vērienu nosvin Starptautisko teātra dienu un dibina teātra Atbalsta biedrību

Svētku ietvaros vakara vadītāju un aktieru lomās iejutās teātra valdes priekšsēdētājs un mākslinieciskais vadītājs Oļegs Šapošņikovs un valdes locekle Rita Strode. Pasākuma oficiālās daļas laikā tika sumināti un apbalvoti labākie teātra aktieri un darbinieki, kā arī teātris pateicās visiem teātra finansiālajiem atbalstītājiem, sadarbības partneriem un informatīvajiem atbalstītājiem. Tāpat īpašu pateicību teātris izteica Daugavpils pilsētas pašvaldībai un Saeimas deputātei Marjanai Ivanovai-Jevsejevai. Oficiālās daļas beigās vakara viesus priecēja Daugavpils kamerorķestra uzstāšanās diriģenta Aivara Broka vadībā.

Par vakara galveno pārsteigumu un ziņu kļuva fakts, ka tiek dibināta Daugavpils teātra Atbalsta biedrība teātra profesionālās un saimnieciskās darbības sekmēšanai. Biedrība apvieno teātra draugus, kuri ir ieinteresēti Daugavpils teātra radošajā attīstībā un tā finansiālajā labklājībā. Izveidotās biedrības galvenais mērķis ir palīdzēt teātrim finanšu resursu piesaistē radošo projektu un ideju īstenošanai un sniegt personīgo atbalstu un palīdzību teātra darbinieku un saimniecisko problēmu risināšanā. Atbalsta biedrības dibinātāji un iniciatori ir Andrejs Jermolajevs, AS „SEB Banka” Daugavpils filiāles vadītājs, Antonijs Samburs, SIA „Antaris” valdes priekšsēdētājs, Tatjana Dovorecka, SIA „Magistr” valdes priekšsēdētāja, Aleksejs Zakrževskis, SIA „Dauer-D” valdes loceklis un VSIA „Daugavpils teātris” valdes locekļi.

Vakara turpinājums neizpalika bez pārsteigumiem, jo biedrības pārstāvji bija sarūpējuši vēl vienu mazu pārsteigumu pasākuma viesiem, uzvedot nelielu un jautru priekšnesumu par āfrikāņu cilti, kas ieradusies sveikt teātra kolektīvu Starptautiskajā teātra dienā un pasniedza garšīgas pārsteiguma veltes - spēka dziru un āfrikāņu cūciņu, kā veiksmes un pārticības simbolu. Savukārt, arī aktieri bija pacentušies ar pārsteigumiem un sarūpējuši piemiņas balvas visiem teātra darbiniekiem, organizējot „Teātra naglas” balvu pasniegšanas ceremoniju vairākās nominācijās. Par muzikālo noformējumu „Teātra naglas” balvas pasniegšanas ceremonijā rūpējās teātra aktieru izteikti nevokālais ansamblis „Instrumentiņi”.

Daugavpils teātra kolektīvs vēlreiz pateicas visiem teātra draugiem, skatītājiem, atbalstītājiem un arī kritiķiem par motivāciju turpināt smagi strādāt un cīnīties par spīti visām grūtībām.

Foto: Teātra dienas svinības Daugavpils teātrī. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV