Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

“Movie 43” – nenopietni par nopietno

Easyget.lv, 04.04.2013. 10:51

Ekstravagantākie mūsdienu komēdiju režisori ir apvienojuši spēkus, lai izveidotu līdz šim bezkaunīgāko parodiju par cilvēku kaislībām, iedomību un kompleksiem. Provokatīvi stāstiņi veido savstarpēji saistītu filmu, kas aicina visneveiklākajās situācijās nezaudēt humora izjūtu.
“Movie 43” – nenopietni par nopietno

Filmas pamatā ir stāsts par sarežģītu uzdevumu - atrast slepenu filmu “Movie 43”, bet ceļš līdz tai ir tāls un piedzīvojumiem bagāts. Tajā pašā laikā skatītājiem tiek piedāvāti īsi, provokatīvi stāstiņi, kas ir nesaudzīgi pret cilvēciskajām vājībām. Filmā tiek apspēlētas tādas tēmas kā sekss, draudzība, vardarbība, kompleksi un cilvēka stulbums.

Pārsteidzoši, bet liekas, ka “Movie 43” ir salikts viss, kas iespējams, sākot no supervaroņiem, leprikoniem, vecākiem, kuri audzina savu atvasi ar vardarbīgiem paņēmieniem, greizsirdīgu kaķi līdz pat vislielākajām cilvēku dīvainībām. Tā vien, šķiet, ka filma ilustrē ikdienišķas ainas no mūsu pašu dzīvēm, tikai šoreiz - krietni pārspīlētākas – bildinājums, aklie randiņi, iepazīšanās, greizsirdība, pirmās mēnešreizes un mūsdienu audzināšana. Varētu teikt, ka “Movie 43” ir nenopietna filma par nopietnām lietām.

Galvenajās lomas redzēsiet izcilu Holivudas aktieru zvaigznāju. Atliek vien brīnīties, kā režisors ir pierunājis visspožākās zvaigznes izspēlēt neprātīgākās un dīvainākās lomas aktieru karjerā. Pie pārsteidzošākajiem tēliem pieder siržu lauzēja Džerada Batlera saniknotais leprikons; pirmajā brīdī aktieri pat grūti atpazīt zem īsā auguma rūķa. Tāpat allaž izskatīgais un galantais Hjū Džekmens iejūtas slavenībā ar izteiktu ķermeņa deformāciju, kas, savukārt samulsina slaveno “Titānika” zvaigzni Keitu Vinsletu. Tāpat līdz nepazīšanai tiek pārvērsta Halle Berija, vēloties līdz šim neparastāko randiņu, viņai tāds arī tiek – neskaitāmas botoksa un mākslīgo implantu operācijas. “Cieš” arī Kristena Bella, no izskatīgas supervarones pārtopot spalvainā vīrietī. Šīs pārsteidzošās un negaidītās pārvērtības varētu turpināt uzskaitīt, jo filmai ik uz soļa ir padomā kas neparasts, kas liks skatītājiem skaļi smieties vai tieši otrādi – riebumā novērsties.

Filmai nepiedien gaumīgs, atturīgs humors, tā vietā tās uzdevums ir radīt dīvainus stāstus, kas savienoti vienā – vēl dīvainākā filmā. Skaļi smiekli garantēti visiem amerikāņu melnā humora cienītājiem. Filmas nepārprotamais pluss ir tas, ka tā neprasīs iedziļināšos, tā vietā skatītāji nesteidzīgi un vieglprātīgi varēs baudīt īsas epizodes no ikdienišķām situācijām ar vienu noteikumu – mudināt paskatīties uz mums pašiem caur vieglu ironiju.

Lomās: Emma Stouna (“Trakā, dullā mīlestība”, “Apbrīnojamais zirnekļcilvēks”), Ričards Gīrs (“Arbitrāža”, “Blēdība”), Džeralds Batlers (“Siržulauzējs”, “Geimeris”), Hjū Džekmens (“Nožēlojamie”, “X cilvēki”), Keita Vinsleta (“Bērnu spēlītes” ) u.c.

Foto: Kadrs no filmas “Movie 43”. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV