Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Alvis Hermanis iestudē politisku izrādi, Māra Ķimele - stāstu par mīlestību

Easyget.lv, 04.04.2013. 12:53 | komentāri (1)

Maijā Jaunais Rīgas teātris (JRT) piedāvā divus jauniestudējumus – pēdējos šajā sezonā
Alvis Hermanis iestudē politisku izrādi, Māra Ķimele - stāstu par mīlestību

No 14. maija pagalma ēkā (2. stāvā virs Mazās zāles) būs skatāms Alvja Hermaņa jaunais iestudējums “Tautas ienaidnieks” pēc Henrika Ibsena tāda paša nosaukuma lugas. Savukārt 16. maijā Lielajā zālē pirmizrādi piedzīvos režisores Māras Ķimeles iestudējums “Austrumvējš rietumvējš”, kas top pēc pasaulslavenās romānistes, Nobela prēmijas laureātes Perlas Bakas romāna motīviem, informē JRT reklāmas un sabiedrisko attiecību speciāliste Dagnija Grīnfelde.

14.maijā notiks izrādes “Tautas ienaidnieks” pirmizrāde Alvja Hermaņa režijā. Pirmo reizi JRT iestudē izrādi, kurai varētu atbilst apzīmējums „politiskais teātris”. Galvenā doma – demokrātiskais pārvaldes modelis mūsdienās ir kļuvis neefektīvs. Gandrīz visi demokrātiskā vairākuma pieņemtie lēmumi mūsdienu pasaulē ir nekompetenti un vērsti pret pašas sabiedrības interesēm.

Scenogrāfiju jaunajam iestudējumam veido Alvis Hermanis, piedāvājot vēl neapgūtu spēles telpu – kādreizējās žurnāla „Rīgas Laiks” biroja telpas, kas atrodas virs Mazās zāles (ar ieeju no Mazās zāles). Izrādē piedalīsies aktieri Vilis Daudziņš, Andris Keišs, Ģirts Krūmiņš, Ivars Krasts, Kristīne Krūze, Gatis Gāga un Varis Piņķis.

Izrādes – 14., 15., 16., 17., 18., 26. un 28. maijā, 11. un 12. jūnijā.

Savukārt “Austrumvējš rietumvējš” ir stāsts par mīlestību un divu ļoti atšķirīgu cilvēku ceļu vienam pie otra pasaulē, kurā saduras dažādas kultūras un tradīcijas.

Ļoti poētiskais romāns „Austrumvējš rietumvējš” līdz ar citiem Ķīnai veltītajiem sacerējumiem tā autorei Perlai Bakai 1938. gadā nesa Nobela prēmiju literatūrā. Tas ir stāsts par jaunu, viduslaiku garā audzinātu ķīniešu sievieti, kura tiek izprecināta moderni domājošam, Amerikā izglītotam vīrietim. Viņam, pēc studijām atgriežoties dzimtenē, šķiet smieklīgi dzīvot pa vecam. Šajā stāstā ir daudz humora un arī skumju par aizejošo pasauli, kura bijusi skaista un vienlaikus skarba.

Iestudējuma mākslinieces būs Inga Bermaka un Agnese Stabiņa, kuru sadarbību ar Māru Ķimeli skatītāji atzinīgi novērtējuši jau tādos iestudējumos kā „Otello”, „Nijaramas pasakas”, „Pasakas par zvēriem” un „Noziegums / sods”. Lomās: Jana Čivžele, Kaspars Znotiņš, Inga Alsiņa-Lasmane, Baiba Broka, Jevgēnijs Isajevs, Elita Kļaviņa, Iveta Pole, Edgars Samītis un Andis Strods.

Izrādes – 16., 17., 18., 26. un 28. maijā, 11. un 12. jūnijā.

Biļešu iepriekšpārdošana uz maija un jūnija izrādēm sāksies 11. aprīlī.

Foto: Izrāde “Austrumvējš rietumvējš”. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV