Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

LNSO un aptuveni 100 aprūpes centra bērni sāk sarbu pie vērienīga dejas uzveduma

Easyget.lv, 04.04.2013. 13:08

Dejas uzvedums, kurur veidos izcilā norvēģu režisore Zigrīda Šromma Reibo, horeogrāfs un deju pedagogs Agris Daņiļēvičs un zviedru diriģents Kristians Lindbergs, kulmināciju piedzīvos 2014. gadā Rīgas festivālā

„Latvijas Koncerti” sadarbībā ar Rīgas Sociālā dienesta Dienas centru pedagogiem un bērniem 2. aprīlī sāka vērienīga projekta īstenošanu, kas kulmināciju piedzīvos 2014. gadā Rīgas festivālā. Projekta mērķis ir uzveduma izveidošana, kurā piedalīsies Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) un aptuveni 100 Rīgas Dienas centru aprūpē esoši bērni vecumā no 8 līdz 18 gadiem. Uzvedumu veidos izcilā norvēģu režisore Zigrīda Šromma Reibo (Sigrid Strøm Reibo), horeogrāfs un deju pedagogs Agris Daņiļēvičs un zviedru diriģents Kristians Lindbergs (Christian Lindberg). Uzvedumā tiks izmantoti fragmenti no amerikāņu komponista Leonarda Bernsteina skaņdarbiem Westside Story (Vestsaidas stāsts), Candide (Kandids) , On The Town (Pilsētā) u.c.

2. aprīlī deju studijā „Dzirnas” notika pirmais Deju uzveduma mēģinājums, kura sākumā „Latvijas Koncertu” direktors Guntars Ķirsis un diriģents Kristians Lindbergs iepazīstināja bērnus un viņu pedagogus ar projekta norisi – mēģinājumiem, vasaras nometni, ideju uzņemt filmu, Bernsteina mūziku. Agra Daņilēviča vadībā  notika improvizācijas nodarbība, pēc kuras bērni tiks sadalīti pa grupām. Turpmāk mēģinājumi notiks katru nedēļu.

Projekta norises laiks ir no 2013. gada aprīļa līdz 2014. gada jūnijam. Tā ietvaros sadarbībā ar Latvijas Televīziju tiks veidota filma, kurā būs redzams noslēguma uzvedums 2014. gada jūnijā, kā arī gada garumā dokumentētie nozīmīgākie mēģinājumi un vasaras nometne 2013. gada jūnijā. Filmu plānots dāvināt  projektā iesaistītajiem bērniem un izmantot kā prezentācijas materiālu Rīga 2014 ietvaros.

Projekta ideja ir veicināt bērnu radošo spēju izpausmi un kvalitatīvi sekmēt bērnu brīvā laika aktivitātes.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV