Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Atklāta fotogrāfa Valda Brauna izstāde „Sāļais vējš”

Easyget.lv, 05.04.2013. 11:08

No 4. līdz 28. aprīlim Latvijas Fotogrāfijas muzejā aplūkojama fotogrāfa Valda Brauna izstāde „Sāļais vējš”.
Atklāta fotogrāfa Valda Brauna izstāde „Sāļais vējš”

Galerijas:

Izstādē iekļauti darbi, kuri pamatā tapuši 20. gadsimta 70. gados, kad, dokumentējot zvejas kolhozus un ražošanas procesus partijas atskaitēm, Valdis Brauns fotografējis arī zvejnieku dzīvi savām interesēm. Melnbaltajos fotoattēlos redzami tā laika piekrastes zvejnieku darba mirkļi, portretēti strādnieki, kuri savu iztiku pelnīja, ik dienu dodoties jūrā. „Pie zvejniekiem man patika viņu dabiskums un skarbums. Mākslinieciski – viņu seju faktūra, raupjums,” saka pats fotogrāfs. „Man viņu dzīve likās aizraujoša un romantiska, lai gan patiesībā tas ir smags, ikdienišķs darbs.”

Izstādītajā kolekcijā ietvertie ģeogrāfiskie pieturas punkti ir Ventspils osta, Šķēdes un Engures zvejas kolhozi, Lapmežciems. Redzami arī Zaķusalas un Skultes zvejnieki. Vietas, kurās, kā norāda autors, varēja tikt klāt, kuras nebija slēgtās zonas. Izstādītie darbi atbilst 20. gadsimta 70. gadu sociālās fotogrāfijas estētikai. Kolekcija līdz šim nav bijusi izlikta plašai apskatei, dažas no fotogrāfijām publicētas Latvijas PSR preses izdevumos.

Foto: Valdis Brauns personālizstādes atklāšanā. Foto (c) Vanda Gluha

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV