Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Īsfilmu programma „Pierādīt sevi” Mazajā Ģildē

Easyget.lv, 05.04.2013. 16:20

9. aprīlī plkst. 18.00 Mazā Ģilde aicina uz īsfilmu programmas „Pierādīt sevi” pirmo seansu, kurā būs iespējams iepazīties ar Latvijas Kultūras akadēmijas jauno kino režisoru un operatoru diplomdarbu filmām.
Īsfilmu programma „Pierādīt sevi” Mazajā Ģildē

21. gadsimta steidzīgajā ritmā, kad iespējams paskriet sev pašam garām, kino ir viens no veidiem, kā noķert laiku aiz astes un saglabāt šī brīža dzīves, attiecību un pasaules uztveres sajūtu redzamu un atminamu arī vēlākam laikam. Īsfilmu programmā „Pierādīt sevi” Mazā Ģilde piedāvā iespēju ieraudzīt to, kā mūsu ikdienas pasauli redz un vēlās parādīt latviešu jaunie režisori un operatori.

Aprīlī īsfilmu programmā tiks demonstrētas filmas, kuru veidošanā piedalījušies Latvijas Kultūras akadēmijas Teātra un audiovizuālās mākslas katedras apakšprogrammu „Filmu režija” un „TV un video operatora māksla“ 2012. gada absolventi.

9.aprīļa īsfilmu programmā iekļautās filmas:

  • „Robeža” - stāsts par tām robežām, kas ir katram no mums. Režisors Gundars Jakobsons, operators Perttu Inkilä, lomās Mārtiņš Kalita, Gunārs Dālmanis, Gunta Liepiņa, Normunds Bērzs.
  • „Gvido pēdējais izaicinājums” – galvenā varoņa sacensība par jaunības mīlestību un cīņu, no kuras zaudētājs neatgriezīsies. Režisors Ingus Drulle, operators Oskars Briedis, lomās Varis Vētra, Lāsma Kugrēna, Aivars Krancmanis.
  • „Četri mielasti” – četri dažādi Vecgada vakari kādas ģimenes un kādas valsts dzīvē no 1999. līdz 2012. gadam. Režisore Liene Linde, operators Dainis Juraga, lomās: Baiba Broka, Zane Aļļēna, Kārlis Tols, Anta Krūmiņa, Jānis Skanis.

Ieeja pasākumā bez maksas. Programmas otrais seanss norisināsies Mazajā Ģildē 30. aprīlī. Plašāka informācija par īsfilmu programmu: www.facebook.com/mazagilde

Projektu organizē Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrs „Mazā Ģilde” ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta, Latvijas Kultūras akadēmijas un Latvijas Universitātes atbalstu.

Foto: Kadrs no filmas "Robeža". Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV