Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Marka Rotko meita piedalīsies tēvam veltīta mākslas centra atklāšanā

Easyget.lv, 05.04.2013. 18:20

Klātesot valsts augstākajām amatpersonām, Keitai Rotko Prizelai un Kristoferam Rotko, pasaulē atzītiem mākslas jomas  speciālistiem, 24. aprīlī tiks atklāts Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs.
Marka Rotko meita piedalīsies tēvam veltīta mākslas centra atklāšanā

25. aprīlī centrs vērs durvis visiem apmeklētājiem.

No Daugavpils Marka Rotko mākslas centra (DMRMC) atklāšanas brīža apmeklētāji varēs skatīt izstādes un ekspozīcijas vairāk kā 2000 m² platībā. Markam  Rotko veltīto ekspozīciju, centra kolekcijas izstādi, Pitera Grifina (Lielbritānija) grafikas darbus, Solomina Geršova (Krievija) gleznas, Pētera Martinsona (Latvija) keramiku un Latgales mākslinieku izstādi. Tāpat būs pieejami visi centrā paredzētie pakalpojumi – konferenču sektors, rezidenču programmas, kafejnīca „Arsenāls” u.c.

24. aprīlī plkst. 14.30 – sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā tiek organizēta saruna „Latvija- viena no zvaigznēm. Rotko atgriešanās: Iespējas un izaicinājumi”. Diskusijā aicinātas piedalīties spilgtas personības un eksperti, kas dalīsies savā redzējumā par Marku Rotko un jaunizveidoto Mākslas centru.  Diskusijā klātienē varēs piedalīties tikai uzaicinātas personas un plānots, ka to varēs vērot tiešraidē internetā.

18.00 – Sadarbībā ar Daugavpils teātri un Daugavpils kamermūzikas orķestri notiks atklāšanas pasākums centra pagalmā un DMRMC centra apskate. Piedalīties varēs tikai uzaicinātie viesi.

Ņemot vērā, ka centra atklāšana ir viens no ievērojamākiem pasākumiem  kultūras jomā, tas izsaucis lielu ne tikai Latvijas, bet arī starptautisku interesi. Tāpēc gaidāms ievērojams viesu skaits.

20.30 – DMRMC pagalmā akordeonista Kimmo Phjonena (Somija)  koncerts, kas solās būt krāšņs un iespaidīgs uzvedums. Koncerts būs dāvana pilsētniekiem un viesiem, ieeja bez maksas.

25. aprīlī no plkst. 10.00-17.00 pilsētniekiem un viesiem tiek dota iespēja apskatīt mākslas centra ekspozīcijas par īpašām centra atklāšanas cenām.

Papildu informācja: www.rotkocentrs.lv

Foto:  Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs. Publicitātes foto 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV