Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Zīmējumu teātris dodas uz Ventspili

Easyget.lv, 08.04.2013. 11:55

Zīmējumu teātris 15. aprīlī viesosies Ventspils Teātra namā „Jūras vārti”. Sestdienas rītu plkst. 11.00 ar stāstiem, dziesmām un rotaļām par vilku pelēci iekustinās labestīgā izrāde „Vilks”, lai pēcpusdienas atelpā plkst. 14.00 ļautos zīmējumu improvizācijas priekam izrādē „Lūdzu”.
Zīmējumu teātris dodas uz Ventspili

Pelēcis, mežainis, vecbrālis, meža junkurs, lieltaurītis, spīdacis, jeb vienkārši vilks. Tos, kas vilka nebaudās, Zīmējumu teātris aizraus valodu mīklās un spēlēs, teikās un pasākās, dziesmās, rotaļās un uz baltās sienas uzburtos krāsu zīmējumos, atklājot vilka tikumus un netikumus, un cilvēku prasmi ar tiem sadzīvot. Izrāde „Vilks” sākas ar baltu un tīru telpu, un nepilnas stundas laikā pārtop krāsainā gleznā, kas teju kā multfilmā saplūst un kustas līdzi aktieru stāstiem.

Līdzās gleznotājai Andai Lācei un aktieriem Martai Ančevskai, Kārlim Krūmiņam un Varim Klausītājam, izrādē piedalās arī paši skatītāji, kas tiek aicināti uz skatuves zīmēt un spēlēties kopā ar aktieriem.

Kamēr mazie diendusā turpinās rotaļas ar vilku, Zīmējumu izrāde „Lūdzu” uzrunās tos, kas gatavi sekot līdzi uz vietas uzburtam stāstam, pašu radītiem tēliem, lietām un notikumiem, un to saspēlei uz baltā ekrāna. „Stāsts ir tikai stāsts līdz brīdim, kad to ierauga, bet ieraudzīt to palīdz parasts zīmējums”, saka izrādes autors un prasmīgs improvizators Varis Klausītājs. „Lūdzu” ikkatrā vietā top no jauna, un izrāde ik reizi ir pavisam cita, tāpēc Zīmējumu teātris aicina ikvienu ļauties iztēles plūdiem un īpašo Ventspils mirkļa izrādi veidot kopā.

Zīmējumos ievelk un stāstus rada teātra improvizators Varis Klausītājs. Aktīvi līdzdarbojas draugi un skatītāji.

Zīmējumu teātris Latvijas reģionos viesojas ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Ieejas maksa Ls 1. Biļetes pieejamas visās Biļešu servisa kasēs un interneta vietnē bilesuserviss.lv.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV