Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Radošā apvienība HArF un Dirty Deal Teatro aicina skatītājus “paspēlēties”

Easyget.lv, 08.04.2013. 13:03

Izrādes “Paspēlēsim mājās” veidotāji piedāvā skatītājiem iesaistīties spēlē un doties uz izrādi par brīvu.
Radošā apvienība HArF un Dirty Deal Teatro aicina skatītājus “paspēlēties”

Tā kā izrāde “Paspēlēsim mājās” ir tikusi veidota no radošās grupas pieredzes, kas gūta ekspedīciju laikā Latgalē, radošā grupa HArF sadarbībā ar Dirty Deal Teatro aicina skatītājus doties mazās ekspedīcijās pilsētvidē.

Spēles pamatā ir pasaulē populārās spēles Geocaching piemērs. Rīgas pilsētvidē trīs vietās atrodas paslēptas kārbiņas, kuras atrast iespējams, sekojot Dirty Deal Teatro mājaslapā www.dirtydeal.lv/teatro norādītajām koordinātēm. Kārbiņās ir ievietots ziņojums, kuru reģistrējot epastā info@dirtydealteatro.lv, ir iespēja saņemt brīvbiļeti uz izrādi “Paspēlēsim mājās” 8. vai 11. aprīlī vai maija izrādēm. Uz izrādi atradējam nebūs jādodas vienam, jo līdzi varēs ņemt trīs draugus, kuriem biļete tiks piedāvāta par puscenu.

Izrāde “Paspēlēsim mājās” tapusi, viesojoties Latgales pamestajās mājās. Izrādes veidotāji pievēršas mājas kā piederības punkta izpētei, kā arī priekšmetiskās pasaules nozīmei ap mums.

Katrs bērnībā esam spēlējuši tik ļoti iemīļoto spēli “mājās”, ar kuras palīdzību esam centušies iejusties “lielo” ādās un ātrāk pieaugt. Kā mainās spēles noteikumi, ja šo spēli spēlējam, kad esam jau pieauguši? Trīs jaunieši dodas prom no savām mājām, lai nosvinētu Jauno gadu Latgalē, kādā pamestā mājā. Kas ir šī māja, kas tajā ir dzīvojis, un kā tā ietekmē spēles gaitu? Spēles laikā atdzīvojas un stāstus stāsta lietas, kas piederējušas mājas bijušajiem iemītniekiem.

Radošo grupu HArF veido jaunie teātra profesionāļi – režisors Viesturs Roziņš, scenogrāfs Valters Kristbergs un producente Lelde Prūse. Apvienība sevi piesaka kā pieredzes teātris, kas nebaidās atzīt, ka pēta to, kas pašiem ir neskaidrs un neizprasts, nevis runā par jau saprasto un izzināto. Izrādē spēlē jaunie aktieri Laura Zunda, Laura Atlesone un Kaspars Zāle, bet izrādes īpašo noskaņu ir radījuši komponists Kristaps Rasims un gaismu mākslinieks Jānis Sniķers.

Izrādes 8. un 11. aprīlī plkst. 19:00
Izrādes notiks Dirty Deal Teatro (Spīķeru kvartāls, Maskavas iela 12 k-2)
Biļetes var iegādāties “Biļešu Paradīze” kasēs un http://www.bilesuparadize.lv/events/venue/486
Vairāk informācijas teātra mājaslapā: http://dirtydeal.lv/teatro/2013/04/08/paspelesim/

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV