Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Aicina uz radošajām filmu darbnīcām „No idejas līdz filmai”

Easyget.lv, 09.04.2013. 12:34

Maijā notiks divas radošās filmu darbnīcas „No idejas līdz filmai”, kurās triju dienu laikā, teoriju savienojot ar praksi interesentiem būs iespēja iemācīties izveidot savu pirmo filmu.
Aicina uz radošajām filmu darbnīcām „No idejas līdz filmai”

Divas nedēļas nogales, no 10. līdz 12.maijam un no 24. līdz 26. maijam, Rīgā Totaldobže mākslas centrā notiks radošās filmu darbnīcas „No idejas līdz filmai”.

Filmu darbnīcām pieteikties var jebkuras profesijas pārstāvji bez priekšzināšanām vecumā no 18 gadiem. Darbnīcas notiks latviešu valodā. Pieteikšanās līdz 30. aprīlim. Vietu skaits ierobežots.

Atsaucoties uz lielo interesi studija „Marana Productions” jau trešo gadu organizē radošās filmu darbnīcas, kurās pildot scenārista, aktiera, režisora, operatora un mākslinieka pienākumus, var iemācīties ne tikai izveidot filmu, bet arī strādāt komandā, kas ir būtisks kino industrijas aspekts. Šis būs traks skrējiens cauri kinematogrāfijai, apgūstot iemaņas, kā izstāstīt stāstu ar filmētu kadru palīdzību. Tā kā augstskolās šīs specifiskās zināšanas tiek apgūtas vairāku gadu garumā, tad šis ir lielisks veids, kā īsā laikā saprast, no kā sastāv kino. Darbnīcu mērķis nav sagatavot profesionāļus, bet gan informēt, ieinteresēt un palīdzēt saprast lietas, kas paslēptas zem vārda „kinematogrāfija”.

Projektu izstrādājusi un īsteno studija „Marana Productions”, kas specializējas reklāmas ražošanā un liela mēroga pasākumu producēšanā. Projekta komanda ir darbnīcu vadītāja un producente Dace Pūce, režisors Mārtiņš Grauds, montāžas inženieris un operators Miķelis Urtāns un projekta vadītāja Aiva Liekniņa.

Vairāk informācijas un pieteikšanās: http://ieej.lv/9Ko

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV