Trešdiena, 17.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūdolfs, Viviāna, Rūdis;

Top unikāla filma par Dziesmu un Deju svētkiem Latvijā

Easyget.lv, 09.04.2013. 15:29

Sācies darbs pie vēl nestāstīta, mūsdienīga dokumentāla pilnmetrāžas stāsta par Dziesmu un Deju svētkiem Latvijā - “Singing Nation” (“Dziedošā Tauta”).

"Radot un strādājot pie filmas koncepcijas un galvenā vēstījuma meklēšanas scenārijam, secinājām, ka ir daudz runāts, rādīts un stāstīts par Dziesmu un Deju svētku kulmināciju, proti, par dziesmu un deju lielkoncertiem, gājienu un svētku laika notikumiem, bet tā arī nav vizuālas, izstāstītas atbildes uz jautājumu - Cik ilgs, sarežģīts un brīžam cilvēka spēkiem neaptverami smags ir bijis ceļš uz šo iedvesmojošo un skaisto notikumu? Kādam tie ir bijuši mēneši, kādam gads, citam visa mūža lielākā sapņa piepildījums... Mēs vēlamies izstāstīt šo stāstu par ceļu uz Dziesmu un Deju svētkiem vienkāršā cilvēka acīm. To teju 40 000 cilvēku acīm, kuri savā vienotībā, pacilātībā un dvēseles spēkā ļauj mums visiem atkal un atkal pārliecināties par to, ka esam garā varenākā, dvēselē dižākā un sirdī skaistākā tauta uz zemes šīs. Ir svarīgi šim stāstam piedzimt, lai mēs reizi pār visām reizēm saprastu, ka patiesībā tā mūsu nepagurstoši meklētā Latvijas Nokia vai Skype ir jau gandrīz 150 gadus mūsu acu priekšā, tepat - Dziesmu un Deju svētkos," pauž topošās filmas ‘Singing Nation’ režisors un idejas autors Kaspars Eniņš.

Gan idejas, gan tehniskās realizācijas ziņā "Singing Nation" būs patiesi unikāls stāsts par Dziesmu un Deju svētkiem. Tam pārliecība un apstiprinājums gūts garajās stundās un dienās, kas pavadītas, arhīvā izzinot, pētot un gatavojot filmas scenārija koncepciju un meklējot vēlamās kvalitātes audio-vizuālos materiālus. "No šķietami lielā materiāla apjoma, patiesību sakot, nav pat minūte HD kvalitātes video vai par visiem simts procentiem gan politiski, gan ideoloģiski tīru stāstu. Tā ir mūsu lielā iespēja stāstīt kvalitātes un satura ziņā mūsdienīgu, unikālu un tīru stāstu par Latviju visai pasaulei!" uzsver Kaspars Eniņš.

Pirms nedēļas uzsākta kampaņa crowdfunding (sociālā finansējuma, cilvēks-idejai) platformā IndieGoGo.com, lai vāktu līdzekļus filmas tapšanai un šobrīd ir saņemti 770$ idejas atbalstam. ""Singing Nation", mūsuprāt, jābūt gan politiski, gan komerciāli tīram stāstam. Negribam skaistu ideju aprakt birokrātijas, politisko interešu vai komercializācijas netīrumos un nepatiesībās, kas likumsakarīgi novestu mūs pie ierobežojumiem, korekcijām un novirzīšanās no filmas pamatidejas - cilvēka ceļš uz Dziesmu un Deju svētkiem. Mums ir tieši 23 dienas, lai visi kopā pierādītu savu varēšanu, gribēšanu un spēju vienoties skaistiem darbiem un kopīgiem spēkiem ‘Singing Nation’ ideju pārvērstu skaistā, skanīgā, digitālā piemineklī Latvijas kultūrai un dziesmai!" vēsta filmas veidotāji.

Projekta lapa IndieGoGo.com: http://igg.me/at/singing-nation

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV