Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Liepājas teātra mūzikls „Pūt, vējiņi!” atkal Dailes teātrī

Easyget.lv, 10.04.2013. 11:28

Liepājas teātris jau trešo reizi nolēmis iepriecināt rīdziniekus un pilsētas viesus ar Dž.Dž.Džilindžera veidoto un Kārļa Lāča, Jāņa Elsberga un Evitas Mamajas radīto mūziklu „Pūt, vējiņi!”, teātra literārā padomniece Zanda Borga. Liepājnieki Dailes teātrī rādīs trīs izrādes – 15., 16. un 17. augustā.

Jaunajās skaņās radītais Baibas un Ulda mīlasstāsts uzrunājis gan visas Latvijas skatītājus, gan kritiķus. Pagājušā gada „Spēlmaņu naktī” iestudējums saņēma apbalvojumu kā „Gada muzikālā izrāde”, horeogrāfe Inga Krasovska tika pie „Gada kustību mākslinieces” balvas, bet komponists Kārlis Lācis – pie specbalvas. Everita Pjata un Agnese Jēkabsone tika nominētas kā „Gada jaunās skatuves mākslinieces” par lomām tieši šajā iestudējumā.

„Liepājas teātra mūzikls Pūt, vējiņi! ar Kārļa Lāča mūziku Dž.Dž.Džilindžera režijā raisa pacilātību un iedvesmo. Erudīcija, dziļums, smalkums, kultūra, talants, zvērīgs un pašaizliedzīgs darbs: tas ir pirmais, bet nebūt ne vienīgais, kas šajā izrādē uzrunā. Kvalitātes, kas Latvijas teātrī un jo īpaši mūziklos nav bieži sastopamas,” tā par iestudējumu teikusi teātra zinātniece Silvija Radzobe.

Ulda lomu atveido Edgars Pujāts, bet Baibas lomā dublējas Everita Pjata un Aija Andrejeva. Vēl iestudējumā piedalās Agnese Jēkabsone (Zane), Kaspars Kārkliņš (Gatiņš), Egons Dombrovskis (Didzis), Signe Ruicēna vai Madara Melne (Anda), Inese Kučinska (Māte), Anda Albuže (Orta), Sigita Jevgļevska (Ciepa), kā arī citi Liepājas teātra aktieri, kas atveido puišus un meitas.

Iestudējumu veidojuši arī scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa, un gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis.

Atgādinām, ka Rīgā gaidāms īstens liepājnieku pavasaris – 27. aprīlī Latvijas izrāžu skates ietvaros Zirgu pastā iespējams noskatīties izrādi „Stavangera. Pulp People”, bet 26. un 27. maijā Nacionālajā teātrī tiks rādīts stāsts par kādu mīlestību „Trīs draugi”.

Biļetes uz visām izrādēm iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV