Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Saruna par fantāzijas un zinātniskās fantastikas žanru

Easyget.lv, 10.04.2013. 13:16

Rakstniecības un mūzikas muzejs trešdien, 17. aprīlī, plkst. 17:30 aicina uz pasākumu “Fantāzija vai fantastika?”, informē muzeja mājas lapas redaktore Maija Treile.
Saruna par fantāzijas un zinātniskās fantastikas žanru

Pasākums iecerēts kā saruna par fantastikas un fantāzijas literatūras saknēm Latvijā, žanru atšķirībām, attīstību un vietu mūsdienu Latvijas un pasaules literatūrā, jauno autoru veikumu un tālāko virzību.

Zinātniskās fantastikas žanrs Latvijā ir pazīstams un populārs kopš padomju laikiem, savukārt fantāzijas literatūras pirmie paraugi latviski tulkoti un izdoti deviņdesmitajos gados. Kaut pirmie desmit gadi fantāzijas žanra attīstībai Latvijā nebija īpaši veiksmīgi, šobrīd var runāt par paaudzi, kas izaugusi, lasot un rakstot tieši šī žanra darbus. Vai tagad ir fantāzijas literatūras uzplaukuma laiks? Kādas tēmas zinātniskajā fantastikā ir aktuālas šodien?

Pasākumā piedalīsies publicists un izdevniecības Hekate vadītājs Imants Belogrīvs, Par pasaules un Latvijas tendencēm, kā arī savu pieredzi ASV stāstīs zinātniskās fantastikas rakstnieks Toms Kreicbergs. Tulkotāja un LU Humanitāro zinātņu fakultātes lektore Lauma Lapa vērtēs spilgtākos zinātniskās fantastiskas un fantāzijas pārstāvjus Latvijas literatūrā. Par fantastikas literatūras izdošanu Latvijā stāstīs Anna Pimanova, kas šim jautājumam veltījusi savus pētījumus. Latvijas Fantāzijas un fantastikas biedrības pārstāvis Ilmārs Bite iepazīstinās ar biedrības darbību. Sarunu vadīs viens no Latvijas Fantāzijas un fantastiskas biedrības dibinātājiem Kaspars Bērziņš.

Pasākumi Rakstniecības un mūzikas muzejā (Rīgā, Pils laukumā 2) notiek katru trešdienu plkst. 17:30. Sarīkojuma laikā (no plkst. 17:30 līdz 19:00) bērniem būs iespēja piedalīties muzeja nodarbībā Skaņu pavēlnieks. Ieejas maksa sarīkojumā – Ls 1,50; pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (cenā iekļauts izstāžu apmeklējums); maksa par nodarbību bērniem – Ls 1. Vietu skaits zālē ierobežots.

Sarīkojums notiek sadarbībā ar Latvijas Fantāzijas un fantastikas biedrību

Papildu informācija: www.rmm.lv

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV