Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Noslēdzies literāro darbu konkurss „Rēzeknes fantasmagorija”

Easyget.lv, 12.04.2013. 15:11

Literāro darbu konkursā „Rēzeknes fantasmagorija” tika saņemti 40 darbi – īsie stāsti, esejas un dzejoļi gan latviešu un latgaliešu, gan krievu un angļu valodā.

Iesniegtos darbus, ņemot vērā darba idejas oriģinalitāti, satura kopējo uztveramību un mūsdienu Rēzekni raksturojošo noskaņu, vērtēja Rēzeknes pilsētas domes Kultūras komisija, kurā darbojas LMA Latgales filiāles vadītāja Ilma Rapša, Rēzeknes Latgaliešu kultūras biedrības valdes priekšsēdētājs Pēteris Keišs, Rēzeknes Augstskolas Uzņēmējdarbības vadības katedras lektore Vilhelma Ņikitina, Nacionālo biedrību kultūras nama kultūras darba menedžere Larisa Bočarņikova, Rēzeknes Tautas teātra režisore Māra Zaļaiskalns, Latgales Kultūrvēstures muzeja Mākslas nodaļas vadītāja Inese Dundure un tēlniece Svetlana Marčenko. 

Konkursā tika lūgts iesniegt īsus literāros darbus (līdz 1000 zīmēm), bet tā kā vairāk nekā puse darbu pārsniedza noteikto zīmju skaitu, komisija lēma, ka tiks izvērtēti visi iesniegtie, atzīmējot, ka acīmredzot konkursa nolikumā norādītais zīmju skaits ir pārprasts kā vārdu skaits un norādot, ka nākamajā reizē organizatoriem jāizvēlas precīzāks skaidrojums.

Pēc diskusijām komisija lēma, ka 1.vietu nepiešķirs nevienam no pretendentiem, bet izvēlēja vienu 2.vietas ieguvēju (balvā 100,00 Ls) un četrus 3.vietas ieguvējus, kuri katrs saņems balvu fondā paredzētos 50,00 latus. 2. vietu literāro darbu konkursā „Rēzeknes fantasmagorija” ieguva Dāniels Jukna (18 gadi), 3. vietu ieguva Larisa Ščukina (46 gadi), Ausma Sprukte (21 gads), Aija Zuja (40 gadi) un Līga Ustane (22 gadi).

“Lai gan uzvarētāji ir saskaitīti, tomēr katrā darbā atradām kādu jauku domu, interesantu skatījumu uz ikdienu vai neparastu vārdu virknējumu, kas raisīja dažādas emocijas – viens pārdomas, otrs smaidu, trešais skumjas, vēl cits pārliecību, ka viss ir iespējams” pauž konkursa rīkotāji.

Konkursa uzvarētāji tiks apbalvoti 18. maijā „Skulptūru dārza” svētkos, kas norisinājies pa gājēju celiņu gar Rēzeknes upi. Tāpat vairāki fragmenti no iesūtītajiem darbiem tiks asociatīvi pieskaņoti „dzīvo skulptūru” idejiskajā izspēlē.

Atgādinām, ka konkurss norisinājās no 23. februāra līdz 1. aprīlim, aicinot iedzīvotājus iesaistīties mūsdienu Rēzeknes tēla veidošanā. To rīkoja Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV