Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Aicina izplatīt Latvijas filmas internetā

Easyget.lv, 16.04.2013. 11:57

23. aprīlī no plkst. 11:00 līdz 13:00 kinoteātrī K.Suns (Elizabetes ielā 83/85) notiks Nacionālā Kino centra un MEDIA Desk Latvija organizēts seminārs par filmu izplatīšanu video platformās internetā, īpaši aplūkojot situāciju Latvijā, informē Latvijas filmu nozares informācijas vadītāja Astra Spalvēna.

„Semināram ir divi mērķi: vispirms mēs gribam mudināt Latvijas filmu veidotājus ievietot savas filmas internetā, atgādinot, ka jau šobrīd pastāv vairākas iespējas to izdarīt. Izvēles iespējas ir arī skatītājiem, kas dod priekšroku skatīties filmas internetā – respektēt filmu veidotāju intereses vai ne. Gribam uzsvērt, ka šobrīd Latvijā ir iespējams likumīgi izplatīt un tātad arī - patērēt -filmas internetā,” stāsta semināra organizētāja, MEDIA Desk vadītāja Lelda Ozola.

Tā kā strauji mainās filmu izplatīšanas ‘logu’ hronoloģija un arvien biežāk filmu var noskatīties internetā pat vienlaikus ar pirmizrādi kinoteātrī vai pavisam īsi pēc tās, vēlamies aicināt vienkopus vairākas lielākās Latvijas filmu izplatīšanas vietnes internetā un uzzināt, kā viņu darbība ir attīstījusies pēdējo pāris gadu laikā – vai interese ir augusi gan no filmu ievietotāju, gan auditorijas viedokļa, cik strauji aug skatītāju interese, kādas filmas interesē visvairāk.

Savukārt NKC pārstāvji stāstīs arī par jaundibināto platformu Baltic Universe, kā arī par portāla filmas.lv nākotnes attīstības plāniem attiecībā uz Latvijas filmu pieejamības veicināšanu.

Seminārs notiek Radošās darbības nedēļas „Radi!” ietvaros.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV