Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Izrādes „Džons Neilands” ansamblim pievienojas Andris Bērziņš

Easyget.lv, 17.04.2013. 14:36

Izrādes „Džons Neilands” atjaunojumā Dailes teātrī titullomu spēlēs aktieris Andris Bērziņš
Izrādes „Džons Neilands” ansamblim pievienojas Andris Bērziņš

Galerijas:

No 9. jūnija tikai uz pieciem vakariem Dailes teātrī atkal atgriezīsies „Džons Neilands” - izrādes atjaunojums atdzīvinās Ādolfa Alunāna oriģināldramatisko pasaku ar dziedāšanu 2 daļās, kam mūziku rakstījis Raimonds Pauls. Titullomu jūnija izrādēs spēlēs aktieris Andris Bērziņš, informē teātra pārstāve Liene Jakovļeva.

Jūnijā teātra sezonas izskaņā dzīvespriecīgais lielībnieks un auša Džons Neilands būs atkal klāt! Joku luga no Ādolfa Alunāna „Džons Neilands” ir Dailes teātra leģenda, kas tika atdzīvināta pagājušās teātra sezonas izskaņā. Tikai jūnijā piecās izrādēs skatītājiem būs iespēja redzēt iestudējuma „Džons Neilands” atjaunojumu ar pa daļai pavisam jaunām dekorācijām un pa daļai pavisam jauniem aktieriem.

Tāpat kā 1982. gada iestudējuma, arī izrādes atjaunojuma režisors ir Kārlis Auškāps. Lomas atveidos Andris Bērziņš (Džons Neilands, veikala īpašnieks), Ieva Segliņa (Leontīne, viņa meita), Jānis Paukštello (Klumpočs, pilsētas balbieris), Intars Rešetins (Jurģis, augļotājs), Pēteris Liepiņš (Anspēka tēvs, vecs zvejnieks), Artis Robežnieks (Reinhards, viņa dēls), Indra Briķe (Trīne, istabas meita), Ģirts Ķesteris (Griborskis), Mārtiņš Počs (Jākobsons), Harijs Spanovskis (Ierēdnis iz guberņas pilsētas), Ērika Eglija (Eisbeina kundze, kāda miesnieka sieva), Dainis Gaidelis (Kāds policijas ierēdnis) un Ivars Auziņš (Kāds sulainis). Izrādē nozīmīga loma ir Raimonda Paula mūzikai, un solo kvarteti dziedāšanas biedrībā šajā iestudējumā sastādīs Valdis Liepiņš (Felzners), Lauris Dzelzītis (Dreifelds), Gints Grāvelis (Bauers) un Kristaps Rasims (Upmans). Biedrības tapiera lomā būs Gints Žilinskis.

Izrādes scenogrāfiju arī šim „Džona Neilanda” iestudējumam veidojis Juris Dimiters. Kostīmu māksliniece ir Jurate Silakaktiņa - iepriekšējā iestudējuma tērpu mākslinieces Baibas Puzinas meita. Izrādes muzikālais konsultants ir Juris Vaivods, kustību konsultante - Inga Krasovska.

Jāatgādina, ka iepriekšējais „Džona Neilanda” iestudējums pirmizrādi piedzīvoja 1982. gadā, un līdz tā pēdējai izrādei 1988. gadā tika nospēlētas 165 izrādes, „Džonam Neilandam” kļūstot par vienu no visvairāk skatītajām un visilgāk spēlētajām Dailes teātra izrādēm.

Izrādes notiks 9.jūnijā plkst. 18.00, kā arī 10., 11., 12. un 13.jūnijā plkst. 19.00.

Foto: Izrāde „Džons Neilands”. Foto (c) Gunārs Janaitis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV