Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Trīs Rīgas muzeji aicina pastaigā pa gadskārtējo Muzeju šausmu taku

Easyget.lv, 17.04.2013. 15:56

Rakstniecības un mūzikas muzejs, Mencendorfa nams un Latvijas Universitātes vēstures muzejs piektdien, 26. aprīlī, no plkst. 18:00 līdz 21:00 piedāvā izstaigāt Muzeju šausmu taku.

Akcija Muzeju šausmu taka norisinās ceturto gadu, piedāvājot apmeklētājiem Valpurģu nakts gaidās gūt jaunas izjūtas muzeju pasaulē, infomrē Rakstniecības un mūzikas muzeja pārstāve Maija Treile.

Mirdzas Bendrupes ezoterikas salons (Rakstniecības un mūzikas muzejs, Pils laukums 2 (ieeja no Arsenāla ielas))

Mirdzas Bendrupes kolekcija glabā liecības par rakstnieces aizraušanos ar hinduismu, horoskopiem un dažādām okultisma teorijām un praksēm. Tikai vienu vakaru Šausmu takas apmeklētājiem būs iespēja piedalīties dažādās aktivitātēs, ko iedvesmojusi Bendrupes kolekcija, kā arī aplūkot neparastus materiālus no rakstnieces arhīva. Melnā kaķa dzejas horoskopi, meistardarbnīca Kā izveidot džinu, Valpurģu nakts meditācija, spēlējot Latvijas elektroniskās mūzikas pārstāvjiem – tāds būs Mirdzas Bendrupes ezoterikas salona piedāvājums ikviena apmeklētāja dzīves kvalitātes uzlabošanai vai jautram noskaņojumam.

Mans sods un citi zvēri (Latvijas Universitātes vēstures muzejs, Raiņa bulvāris 19)

Latvijas Universitātes vēstures muzejs aicina aplūkot kādu telpu augstskolas bēniņos, kurā pirms vairāk nekā simts gadiem ne tikai ieslēdza nepaklausīgus studentus, bet arī uz sienām paslēpies neliels zoodārzs. Ikviens Muzeju šausmu takas apmeklētājs varēs piedalīties spēlē, lai mēģinātu atrast šos dzīvniekus. Jo sevišķi aicinātas ģimenes ar bērniem.

Asmens filozofija (Mencendorfa nams, Grēcinieku iela 18 (ieeja no Kungu ielas))

Šaušalīga iespēja – Mamuškas zobeniem skanot un „nažus” uzkožot, patīkamās bailēs trīcēt, klausoties Jāņa Valtervitenheima stāstos par savu „aso” kolekciju.

Apmeklētāji var izvēlēties, vai apmeklēt Šausmu taku visā garumā vai tikai tās daļu. Visu taku var apmeklēt par vienu cenu – 2 Ls, studentiem, skolēniem, pensionāriem – 1,50 Ls. Apmeklējot Šausmu taku grupā (vairāk par 10 cilvēkiem) – 1 Ls no personas. Papildu informācija: www.rmm.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV