Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Rozenštrauha jubilējā klajā nāks grāmata

Easyget.lv, 17.04.2013. 17:56

Maija sākumā vienlaikus ar vērienīgu koncertu Liepājā klajā nāks Indras Lintiņas grāmata “Jasmīn baltais, mana mūža”, kas būs pazīstamās operetes solistes dzīvesstāsts un veltījums Eduardam Rozenštrauham 95 gadu jubilejā, informē apgāds "Jumava".
Rozenštrauha jubilējā klajā nāks grāmata

Grāmatā ar dziedātājas Indras Lintiņas acīm izstaigātas nozīmīgākās Latvijas kultūras un mūzikas vēstures lappuses notikumos, likumsakarībās, pārsteigumos, daudzšķautņainajos mīlestības mirkļos. Emocionālos Indras stāstījumos lasītāji nokļūs Liepājas teātrī - aktieru kolektīvā, aizkulisēs, teātra izbraukuma izrādēs, Liepājas Mūzikas skolā, Latvijas Valsts konservatorijā (šodienas Mūzikas akadēmijā), Nacionālajā Operas teātrī, Operetes teātrī un tā radošajā kolektīvā un izrāžu tapšanas aizkulisēs. Visas latviešu tautas neaizmirstamajos Atmodas laika vērienīgajos dziesmotajos koncertos Latvijā, Amerikas un Kanādas latviešu centru pārpildītajās zālēs.

Grāmatas autore centusies godīgi atklāt savas pārdomas, pārdzīvojumus, faktus, dokumentējot ar aculiecinieku stāstījumiem, runājot par Eduarda Rozenštrauha dziesmām, viņa unikālo personību, izvērtējot Eduarda Rozenštrauha neapšaubāmi lielo ieguldījumu latviešu mūzikas kultūrvēsturē, kā arī sniedzot stāstījumus un atklāsmes par Eduarda Rozenštrauha spilgto personību.

Indra Lintiņa: “Arī manā dzīvē skaistais mijies ar skarbo. Stāstu par dramatiskajiem brīžiem, kad pamats zudis zem kājām, bet pāri visam ticība cēlajam, labajam, ticība mīlestības visvarenajam spēkam, patiesai uzticībai un draudzībai, cilvēciskumam.”

Grāmata ir veltījums Eduardam Rozenštrauhan 95. dzimšanas dienā, kurai par godu tiek gatavots arī Lielkoncerts. "Jasmīn baltais, mana mūža... Eduarda Rozenštrauha 95. gadadienas dziesmu koncerts", kurš noritēs Liepājas teātrī 5. maijā plkst. 17 00. Koncertā piedalīsies Pauls Butkēvičs, baritons Alvils Cedriņš, Austra Pumpure, Arvīds Platpers, Līga Jenča, LNO baleta soliste Natālija Samborska, LNO baleta mākslinieks Kristaps Lintiņš, Sandra Lūķe, Reinis Galenieks, miniatūru deju grupa "Vecrīga" Ineses Čačas vadībā, Liepājas 6. vidusskolas jauktais koris Andra Mockusa vadībā. Atbalstu koncertam sniegs Liepājas Kultūras pārvalde, Jumava, Rietumu Radio, Liepājas teātris.

Indra Lintiņa ir harizmātiskā, tautā tik mīlētā, leģendārā Atmodas laika komponista Eduarda Rozenštrauha skatuves partnere, ilgus gadus komponista dziesmu popularizētāja un izpildītāja, Liepājas teātra aktrises Mirdzas Mālkalnes meita, liepājniece. Šogad nolēmusi publicēt savu atmiņu stāstījumu gan par sevi gan leģendāro Tautas komponistu. Grāmata ir cieņas pateicība mammai, draugiem, līdzcilvēkiem, pedagogiem, režisoriem, visiem, kuri Indrai Lintiņai ticējuši un tic. Atbalstījuši visos dzīves līkločos.

Grāmata grāmatnīcās būs pieejama no 5. maija, izdod apgāds “Jumava”.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV