Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Kino Bize repertuārā Rosa Makelvija filma “Fotogrāfiskā atmiņa”

Easyget.lv, 18.04.2013. 12:14

Kinoteātrī Kino Bize no 19. aprīļa skatāma amerikāņu dokumentālā kino kulta figūras Rosa Makelvija jaunākais veikums - filma “Fotogrāfiskā atmiņa”, kurā atmiņai, kā izrādās, ir visai subjektīva loma un gana provokatīvs raksturs.
Kino Bize repertuārā Rosa Makelvija filma “Fotogrāfiskā atmiņa”

Adrians, filmas režisora Rosa Makelvija dēls, nemanot aiztiecies līdz savai otrajai desmitgadei un vairs nebūt nav tas jaukais un zinātkārais puika, kas savu laiku, spēles un sarunas labprāt dalīja ar tēvu. Zēna gados kaldinātie plāni tiek atstāti novārtā, jo Adriana jaunā pasaule nu satilpst vienā tehnoloģiskās pārslodzes pilnā istabā, kur logs uz ārpasauli ir vien mūžam aktīvais datora ekrāns.

Lai mēģinātu izprast savu dēlu, Ross Makelvijs nolemj doties uz Franciju un atgriezties savā divdesmit gadu vecumā, kad kādā piekrastes ciematiņā strādājis par asistentu kāzu fotogrāfam. Ar smalka humora devu un vienlaikus nostalģiskā apcerē režisors aptver, cik ļoti gan mēs mēģinām notvert to, kas neizbēgami dodas prom.

Dokumentālo filmu režisors Ross Makelvijs (Sherman’s March; 1986) savus darbus nereti veido kā savdabīgas autobiogrāfiskas piezīmes, tajos attēlojot savu ģimeni, draugus, apkārtējos un pats sevi. Viņam raksturīgi plašas tēmas aplūkot no savas pieredzes un sava šauri personiskā skatu punkta. Makelvija darbi ar panākumiem tikuši izrādīti Berlīnes, Sandensas, Londonas, Venēcijas, Roterdamas un citos starptautiska mēroga kinofestivālos.

Filmas pirmizrāde kinoteātrī „Kino Bize” notiks piektdien, 19. aprīlī, plkst. 19.00.

Kinoteātris „Kino Bize” atrodas Kaņepes Kultūras centrā, Skolas ielā 15.

Foto: Kadrs no filmas “Fotogrāfiskā atmiņa”. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV