Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

JRT dosies viesizrādēs Latvijā un ārzemēs

Easyget.lv, 22.04.2013. 13:58

Jaunais Rīgas teātris (JRT) aprīļa nogalē Ventspilī izrādīs Māras Ķimeles iestudēto izrādi “Noziegums / sods”, bet maijā ar izrādēm “Melnais piens”, “Soņa” un “Oņegins. Komentāri” Alvja Hermaņa režijā viesosies Šveicē un Itālijā, informē teātra pārstāve Dagnija Grīnfelde.
JRT dosies viesizrādēs Latvijā un ārzemēs

“Noziegums / sods”, ko pēc F. Dostojevska romāna iestudējusi režisore Māra Ķimele. Šī viesizrāde turpinās kopš 2010. gada ilgušo tradīciju piedāvāt Ventspils skatītājiem jaunākos JRT iestudējumus. (Līdz šim Ventspilī viesojušās JRT izrādes „Pieci vakari”, „Vectēvs”, „Latviešu mīlestība”, „Melnais piens”, „Slaktiņa dievs”, „Ziedonis un visums”, „Otello”, „Revidents”, „Kapusvētki”, „Drāmas kursi pieaugušajiem” un „Grenholma metode”.)

 

30.aprīlī Ventspils teātra namā „Jūras vārti” būs skatāma JRT izrāde “Noziegums / sods”, ko pēc F. Dostojevska romāna iestudējusi režisore Māra Ķimele. Šī viesizrāde turpinās kopš 2010. gada ilgušo tradīciju piedāvāt Ventspils skatītājiem jaunākos JRT iestudējumus. (Līdz šim Ventspilī viesojušās JRT izrādes „Pieci vakari”, „Vectēvs”, „Latviešu mīlestība”, „Melnais piens”, „Slaktiņa dievs”, „Ziedonis un visums”, „Otello”, „Revidents”, „Kapusvētki”, „Drāmas kursi pieaugušajiem” un „Grenholma metode”.)

4. un 5. maijā JRT ar izrādi “Melnais piens” viesosies festivālā Auawirleben 2013 Bernē, Šveicē. Šogad festivālā, kas notiks no 24. aprīļa līdz 5. maijam, viesosies 16 teātra izrādes un 3 mūziķu grupas no Igaunijas, Latvijas, Somijas, Beļģijas, Anglijas, Īrijas, Nīderlandes, Vācijas, ASV un Šveices. Festivāla devīze ir „Komforta zona”, un tā uzmanības centrā – jautājums par naudas, varas un mākslas mijiedarbību mūsdienu politiskajā un sociālajā kontekstā.
Festivāla mājaslapa: http://auawirleben.ch/aua-13-editorial.html

10., 11. un 12. maijā izrāde “Soņa” būs skatāma festivālā Fabbrica Europa 2013, kas no 16. aprīļa līdz 19. jūnijam notiek Itālijas pilsētā Florencē. Festivāls Fabbrica Europa šogad svin 20 gadu jubileju. Kopš dibināšanas 1994. gadā tas kļuvis par vienu no daudzveidīgākajiem festivāliem Itālijā, kas piedāvā teātri, instalācijas, dejas izrādes, mūziku, konferences un meistardarbnīcas, akcentējot spilgtākās mūsdienu kultūras tendences. Izrādi "Soņa" būs iespējams skatīties Teatro Florida Cantiere telpās: tā ir šarmanta, fascinējoša spēles vieta atjaunotā teātra ēkā, kur paralēli izrādēm notiek arī dažādas konferences, tikšanās, grāmatu lasījumi, koncerti, fotosesijas, modes skates u. c.
Festivāla mājaslapa: http://fabbricaeuropa.net/en/

Savukārt izrāde “Oņegins. Komentāri” 23. un 24. maijā tiks nodota festivāla Vie Scena Contemporanea skatītāju vērtējumam Modenā, Itālijā. JRT šajā festivālā piedalījies jau trīsreiz ar Alvja Hermaņa iestudētajām izrādēm „Tālāk” (2005), „Soņa” (2007) un „Kapusvētki” (2011). Festivālu organizē Emilia Romagna Teatro Fondazione, kas dibināts 2001. gadā un kura pamatdarbība ir aizvien jaunu izrāžu un spēles vietu meklējumi, apgūstot alternatīvas tradicionālajām Itālijas teātra ēkām. Iepriekšējā festivāla norisi pārtrauca zemestrīce reģionā, tāpēc šogad Vie Scena Contemporanea, kas notiks no 16. maija līdz 1. jūnijam, piedāvās dažādus notikumus tieši šajos apgabalos un, krietni paplašinot ģeogrāfiskās robežas, dosies uz vietām, kas joprojām atgūstas no zemestrīces radītajiem postījumiem.

Festivāla mājaslapa: http://www.viefestivalmodena.com/english/

Foto: Izrāde “Oņegins. Komentāri”. Foto (c) Gints Mālderis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV