Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Pārdevējs, frizieris un barista Dejas dienas programmā

EasyGet.lv, 22.04.2013. 16:16

Laikmetīgās Dejas dienu laikā 29. aprīlī Latvijas Jaunā teātra institūts (LJTI) rīko unikālu projektu “Dejas diena tavā darbā”, kurā laikmetīgās dejas mākslinieki sadarbosies ar iedzīvotājiem un par galvenajiem varoņiem kļūs konkrētu profesiju pārstāvji.
Pārdevējs, frizieris un barista Dejas dienas programmā

"Dejas diena tavā darbā" ir veltījums rīdzinieku profesijām, kuras ikdienā nav saistītas ar dejošanu, bet kuru kustības ir vērtīgas, unikālas un skaistas. Mēs visi esam vērojuši, kā strādā pārdevējs, frizieris un barista jeb kafijas pagatavotājs - viņi kustas mūsu acu priekšā, bet kā šīs kustības viņus raksturo, ietekmē vai veido viņu identitāti?

Piecas horeogrāfes ir devušās “misijā” pētīt, novērot un atlasīt to, kas veido konkrētu profesiju lietderīgo un nejaušo ikdienas kustību arsenālu. Sadarbībā ar cilvēkiem, kas strādā Tērbatas ielas frizētavā, kafejnīcā un veikalā, taps horeogrāfiskas frāzes un citāti, kuru vienīgais izejmateriāls ir šo cilvēku ikdienā ierastie, “profesionālie” žesti, pozas un kustības. Skatītāji, kā arī nejauši garāmgājēji šīs sadarbības rezultātus vienu pēc otra varēs vērot kā miniatūras, mirklīgas izrādes Dejas dienā 29. aprīlī, virzoties no Tērbatas ielas sākuma, informē LJTI.

Pasākuma norises laiki un vietas pirmdien, 29. aprīlī:

  • plkst. 14.00 un 16.00 elegantajā Latvijas dizaina veikalā Riija, Tērbatas ielā 6/8 (horeogrāfes Evita Birule un Sintija Siliņa)
  • plkst. 14.10 un 16.10 populārajā kafejnīcā Coffee Inn,Tērbatas ielā 7 (horeogrāfe Eva Vancāne)
  • plkst. 14.30 un 16.30 jaukajā vintage veikalā De'Žavu,Tērbatas ielā 45 (horeogrāfe Ramona Galkina)
  • plkst. 14.40 un 16.40 noslēpumainajā frizētavā Sapnis, Tērbatas ielā 48 (horeogrāfe Kristīne Vismane)

Esiet acīgi - izrādes organiski iekļausies ikdienas gaitā, tikai uz vienu mirkli trīs minūšu garumā apstādinot un pilnībā izmainot ikdienas plūdumu, izgaismojot un izceļot to, ko ikdienā nepamanām vai nenovērtējam.

“Dejas diena tavā darbā” ir Rīga 2014 / Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas pilotprojekts. 2014. gadā LJTI šo ideju realizēs daudz vērienīgākā apjomā, piedāvājot visdažādāko profesiju cilvēkiem gan kustību klases turpat viņu darba vietā (iedomājieties veco labo darba vingrošanu laikmetīgās skaņās!), gan miniatūras izrādes, kas spontāni sākas un beidzas ikdienas darbu vidū (iztēlojieties filmas-mūziklus!), gan neaizmirstamu noslēguma ballīti Bal Moderne 2014. gada 29. aprīlī, kurā franču un beļģu horeogrāfu vadībā izdejoties varēs ikviens!

Projektu “Dejas diena tavā darbā” rīko Latvijas Jaunā teātra institūts, idejas autore Laura Stašāne. Projektu atbalsta nodibinājums Rīga 2014.

Par citām 2013. gada Laikmetīgas Dejas dienu aktivitātēm 27. -29. aprīlī, ko rīko Horeogrāfu asociācija, skatīt mājas lapā: http://dejasdiena.wordpress.com/

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV