Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Latvijas izrāžu skatē demonstrēs deviņas izrādes

Easyget.lv, 22.04.2013. 16:44 | komentāri (2)

Latvijas izrāžu skate piedāvās noskatīties deviņus iestudējumus un pārstāvēs Jauno Rīgas teātri, Nacionālo teātri, Valmieras teātri, Liepājas teātri, Dirty Deal Teatro, Ģertrūdes ielas teātri
Latvijas izrāžu skatē demonstrēs deviņas izrādes

Latvijas Jaunā teātra institūta un teātru rīkotā „Latvijas izrāžu skate 2013” notiks Rīgā no 25. līdz 27. aprīlim un pulcēs lielu viesu skaitu – uz pasākumu reģistrējušies 59 viesi no 12 valstīm. Ārvalstu profesionāļu vidū šī skate ir kļuvusi par iecienītu un novērtētu platformu Latvijas teātra iepazīšanai. Izrāžu skates programmu atlasa Latvijas Jaunā teātra institūts sadarbībā ar teātriem un režisoriem, īpaši akcentējot tos iestudējumus, kas atspoguļo laikmetīgās skatuves mākslas attīstības tendences Latvijā un ietver potenciālu uzrunāt ārzemju auditoriju. Pasākuma mērķis ir iepazīstināt starptautisko festivālu, teātra namu, citu skatuves mākslas organizāciju pārstāvjus un teātra kritiķus ar jaunāko Latvijas teātrī un veicināt Latvijas izrāžu un mākslinieku iesaisti starptautiskā apritē, informē Latvijas Jaunā teātra institūta direktore Gundega Laiviņa.

Latvijas izrāžu skate piedāvās noskatīties deviņus iestudējumus un pārstāvēs Jauno Rīgas teātri, Nacionālo teātri, Valmieras teātri, Liepājas teātri, Dirty Deal Teatro, Ģertrūdes ielas teātri. Skatē ar jaunākās sezonas iestudējumiem piedalīsies režisori Konstantīns Bogomolovs (Krievija), Alvis Hermanis, Andrejs Jarovojs, Vladislavs Nastavševs, Valters Sīlis, Gatis Šmits. Līdzās izrādēm skates viesiem būs iespējams iepazīties ar Rīgas teātriem un neatkarīgajām skatuvēm, tikties ar režisoriem un teātru producentiem, kā arī piedalīties sarunā par Latvijas teātra aktualitātēm. Viesi saņems arī Skates avīzi angļu valodā Specifically Latvian. Vol. 2.

Skates viesu vidū būs Vīnes Festivāla teātra programmas jaunā mākslinieciskā direktore Frī Leisena, Čehijas teātra festivāla Divadlo dramaturģe Jitka Slupova, Berlīnes festivāla dramaturģe Karolīna Hohleihtere, Panodrama festivāla dramaturgs Deness Biro no Ungārijas, Šveices teātra un mākslas centra Kaserne Basel vadītāja Karena Šlēvita, Slovākijas lielākā teātra festivāla Divadelna Nitra dramaturgs Miroslavs Cvīfelhofers, vadošo Lietuvas, Polijas, Krievijas, Igaunijas teātra festivālu pārstāvji un citi. Šogad skati apmeklēs arī 27 cilvēku liela teātra cienītāju grupa no Šveices, tādējādi Skates laikā Rīgā ieradīsies gandrīz 100 cilvēku.

Festivāla programma angļu valodā LJTI mājas lapā: http://www.theatre.lv/en/index.php?parent=574

Foto: Skats no izrādes "Kabalas noslēpumi". Foto (c) Gints Mālderis 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV