Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Kino nakts Crazy Night 6 kinoteātrī „Splendid Palace”

Easyget.lv, 24.04.2013. 15:55 | komentāri (1)

Jau sesto reizi Latvijas Kultūras akadēmija aicina kinogardēžus uz nakts filmu skati „Crazy Night”, kas tradicionāli notiek bez maksas
Kino nakts Crazy Night 6 kinoteātrī „Splendid Palace”

Skate jau kļuvusi par Rīgas kultūras notikumu kalendāra neatņemamu sastāvdaļu, kuru daudzi rīdzinieki ik gadu gaida ar lielu nepacietību. Šogad tā norisināsies naktī no 27. uz 28. aprīli kinoteātra „Splendid Palace” Lielajā zālē, sākot no plkst. 22:00 un turpināsies līdz nākošās dienas rītausmai, informē skates organizators Kšištofs Širšeņs. Festivāla koncepcija apvieno autorkino darbu augsto māksliniecisko kvalitāti ar pasākuma nekomerciālo raksturu.

Festivāla uzdevums ir mēģināt veidot pretsparu komerciālo filmu ieplūdumam Latvijā un pieradināt plašu sabiedrību pie kvalitatīva autorkino skatīšanās. Šoreiz filmu programma veidota, lai kino valodā parādītu, kā Eiropas tautu kultūras savstarpēji iedvesmojas, un kādas, bieži vien neredzamas, saites tās vieno. Šī būs pirmā reize, kad festivālā tiek iekļauta arī laikmetīgā deja, bet filmu maratona programma tematiski sasaistīta ar šī gada LKA aktiermākslas studentu diplomdarba izrādi „Bogušs”(„Made in Poland”) M. Gruzdova un I. Rogas režijā, kuru varēs noskatīties 4. un 5. maijā LKA teātra studiju ēkā „Zirgu Pasts”.

Kino nakts laikā tradicionāli tiek dota iespēja Akadēmiju pavisam nesen absolvējušajiem jaunajiem Latvijas kinorežisoriem, iekļaujot programmā veiksmīgākos LKA diplomdarbu īsfilmu paraugus. Savukārt, lai atzīmētu valstī vienīgās bakalaura apakšprogrammas „Starpkultūru sakari” specializācijas „Latvija – Polija” četru gadu studiju noslēgumu (arī uzņemšana notiek tikai reizi četros gados), filmu programmā dažviet nemanāmi, citur pavisam skaidri caurvīsies šīs valsts kultūras tēma. 

Apmeklējums „Crazy Night” skatēs tradicionāli ir bez maksas. Tas iespējams, pateicoties Rīgas Domei, kura piešķir līdzekļus kinozāles nomai, un ārvalstu partneriem, kuri nodrošina bezmaksas tiesības filmu izrādīšanai.

Crazy Night 6 programma: 

  • 22:00 - „Izpārdošana”, horeogrāfija: Agate Bankava (LKA Laikmetīgas Dejas horeogrāfijas studentu veltījums nekomerciālā kino naktij - fantāzijas variācija par komercijas tēmu). 
  • „Cilvēks ar kinoaparātu”/„Человек с киноаппаратом”, rež. Dziga Vertovs (1929, PSRS) 68 min.
  • 23:45  - „6:00 AM”, horeogrāfija: Ivars Broničs (Veltījums tiem skatītājiem, kuri plāno palikt kinoteātrī līdz plkst. 6 no rīta). 
  • LKA kino režijas studentu diplomdarbi: 
  • „Siltums”, rež. Kristaps Krūmiņš, op. Aleksandrs Grebņevs (27 min.)
  • „Vecmamma, kas tu esi?”, rež. Santa Skutele, op. Jurijs Skorobogatovs (51 min.)
  • 01:10 - „Salto”, rež. Tadeušs Konvickis (Tadeusz Konwicki) (1965, Polija) ar Rīgā dzimušo leģendāro poļu aktieri Andžeju Lapicki dzērāja lomā (100 min.) 
  • 03:00 - „Streiks - Gdaņskas varone”/„Strajk – Die Heldin von Danzig”, reż. Folkers Šlēndorfs (Volker Schlöndorff) (2006, Vācija) 104 min.
  • 04:50 - „Mateja dzīve” /„Żywot Mateusza”, rež. Vitolds Leščiņskis (Witold Leszczyński) (1968, Polija) 78 min. 

Filmas oriģinālvalodās ar audio tulkojumu latviešu valodā. Tulko LKA Starpkultūru komunikācijas un svešvalodu katedras studenti un absolventi. Visas filmas, izņemot "Siltumu" un "Mateja dzīvi", ar angļu subtitriem.

Foto: Kadrs no filmas „Streiks - Gdaņskas varone”. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV