Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Zīmēšanas konkursā Beļģijā uzvar Latvijas Mākslas akadēmijas studente

Easyget.lv, 24.04.2013. 17:30

KoMASK 2012 zīmēšanas konkursā „Cilvēka figūra” uzvarējusi Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas apakšnozares studente Zane Zlemeša, kas šobrīd Erasmus programmas ietvaros papildina zināšanas Antverpenes Karaliskajā mākslas akadēmijā Beļģijā (Artesis Hogeschool Antwerpen - Koninklijke Academie voor Schone Kunsten), informē Latvijas Mākslas akadēmijas pārstāvji.
Zīmēšanas konkursā Beļģijā uzvar Latvijas Mākslas akadēmijas studente

KoMASK 2012 zīmēšanas konkurss „Cilvēka figūra” ir atvērts visiem māksliniekiem, kas studē Flandrijas mākslas augstskolās, un nākotnē ir plānots to pakāpeniski paplašināt, līdz konkurss sasniegs starptautisku mērogu. KoMASK 2012 konkursa izstādē pārstāvēti ir 67 mākslinieki, no kuriem četri saņem galvenās balvas un astoņi – atzinību par augstvērtīgu sniegumu mākslā. Konkursa izstādes atklāšanā 2013. gada 19. aprīlī tapa zināms, ka galveno balvu 1200 eiro apmērā (sponsors: IMMPACT), vadoties pēc vienbalsīga žūrijas lēmuma, saņēmusi Zane Zlemeša. „L. Theo van Looij” balvu 1000 eiro apmērā (sponsors: ARTOS) saņēma Thérèse De Schepper, „Cambier balvu” 800 eiro apmērā (sponsors: Luc Cambier) – Wilfried Holvoet un Antverpenes Karaliskās mākslas akadēmijas balvu - Yihong Huang.

Žūrijas sastāvs: galerijas „The Black Panther” vadītājs Adriaan Raemdonck, Antverpenes Laikmetīgās mākslas muzeja MuHKA kādreizējā direktore Flor Bex, mākslinieks un Antverpenes Karaliskās mākslas akadēmijas docents Bart’d Eyckermans, mākslinieks un Antverpenes Karaliskās mākslas akadēmijas docents Peter Bosteels, mākslinieks un kurators Hans Martens, mākslinieks un Antverpenes Karaliskās mākslas akadēmijas docents Lou Gils, galerijas „Jacques Gorus” vadītājs Omar Van Meervelde, mākslinieks un Antverpenes Karaliskās mākslas akadēmijas docents René Huybrechts.

Konkursu ik gadu rīko Karaliskā mākslas veicināšanas biedrība KoMASK (Koninklijke Maatschappij tot Aanmoediging der Schone Kunsten) – senākā organizācija Beļģijā, kas nodarbojas ar mākslas mecenātismu. Savas pastāvēšanas vēsturē kopš 1788. gada KoMASK ir līdzdarbojusies dažādās nozīmīgās norisēs – 1815. gadā atguvusi Franču revolūcijas laikā Beļģijai nozagtās Rubensa gleznas, ar biedrības svētību dibināts Karaliskais mākslas muzejs, izveidotas stipendiju programmas māksliniekiem, laikmetīgās mākslas popularizēšanas nolūkos reizi trijos gados rīkoti Antverpenes mākslas saloni, muzeju kolekcijām iepirkti ievērojami modernās mākslas darbi u.c. 1937. gadā KoMASK kļuva par nevalstisku bezpeļņas organizāciju.

Mākslas konkursu aizsākumi meklējami 1994. gadā, kad noritēja „Theo Van Looij” zīmēšanas konkurss. 2004. gadā konkurss ieguva jaunas aprises, laikmetīgāku dinamiku un arī 21. gadsimta garam atbilstošus mērķus, kuru vidū ir intereses rosināšana par mākslu, mākslas kvalitātes celšana, mākslas izglītības sociālās nozīmības akcentēšana, reģionālo un starptautisko partnerību veidošana. KoMASK uzstādītos mērķus sasniedz, regulāri rīkojot kultūras pasākumus, tostarp konkursus, kā arī atbalstot plašu kultūras norišu spektru – izstādes, koncertus, teātra uzvedumus, seminārus u.c. pasākumus, kuru uzmanības lokā ir māksla visā tās daudzveidībā.

Konkursa izstāde ir skatāma Antverpenes Karaliskajā mākslas akadēmijā no 2013. gada 20. līdz 28. aprīlim, darba dienās no 12.00 līdz 15.00 un sestdienās, svētdienās no 14.00 līdz 17.00.

Zanes Zlemešas blogs - http://zanezlemesa.tumblr.com/

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV