Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Bezsvara stāvoklis brīvdabas atrakcijā „Krēsli”

Easyget.lv, 25.04.2013. 10:45

No 25. līdz 28. aprīlim Rīgā, Kuldīgā un Liepājā ikvienam interesentam būs iespēja iekāpt interaktīvā, lēnā brīvdabas atrakcijā - krēslā, kas imitē bezsvara stāvokli.
Bezsvara stāvoklis brīvdabas atrakcijā „Krēsli”

„Krēsli” ir piecas kustīgas, mehāniskas skulptūras-konstrukcijas, kas veidotas no dzelzs, koka un akmens. Šo atrakciju pirmoreiz ārpus Francijas tieši uz Latviju atvedīs Théâtre de la Tête Noire (Sarāna), informē Starptautiskā Baltijas baleta festivāla direktore Lita Beiris. Krēslos pēc savdabīgām un iepriekš nebaudītām sajūtām aicināti iekāpt kā pieaugušie, tā arī bērni - tie vienlaikus ļauj peldēt, rāpot, lidot un skriet. Krēsls-atrakcija radīts, lai imitētu bezsvara stāvokli, kurā tikai cilvēka ķermenis kontrolē kustības, kas līdzinās Tai či žestiem.

Interaktīvā atrakcija „Krēsli” interesentiem būs pieejama:

  • 25. aprīlī plkst. 12.00;16.00 Rīgā pie t/c Origo;
  • 26.aprīlī plkst. 12.00; 15.00 Rīgā pie Pēterbaznīcas;
  • 27.aprīlī Kuldīgā, Pils parkā;
  • 28. aprīlī Liepājā, Rožu laukumā;

Francijas institūts Latvijā sadarbībā ar Théâtre de la Tête Noire, Starptautisko Baltijas baleta festivālu, Kuldīgas Kultūras centru un Liepājas Kultūras pārvaldi piedāvā apskatīt šīs interaktīvās instalācijas bez maksas.

No 19. aprīļa līdz 1. maijam jau astoņpadsmito reizi notiek viens no ievērojamākajiem notikumiem visā Latvijas kultūras dzīvē – Starptautiskais Baltijas baleta festivāls „No klasiskas līdz avangardam.” Festivāls ir vienīgais baleta notikums Latvijā, kas pāris nedēļu garumā skatītājiem piedāvā pasaules klases dejotāju, horeogrāfu, baleta teātru un kompāniju priekšnesumus, apvienojot klasiskās tradīcijas ar laikmetīgo skatījumu.

Neatkārtojams dejas mākslas artistiskums un šarms ASV deju grupas „Step Afrika“ izpildījumā būs skatāms 1. maijā Rīgas kongresu namā un 30. aprīlī Preiļu novada Kultūras centrā. Aizraujošākais un arī gaidītākais festivāla notikums – Galā koncerts, kas 29. aprīlī norisināsies Latvijas Nacionālajā operā, dejas mīļotājus ievedīs brīnišķīgā pasaules baleta zvaigžņu no Austrijas, ASV, Dienvidkorejas, Igaunijas, Krievijas, Latvijas, Lietuvas, Lielbritānijas, Ukrainas un Vācijas rotātā pasaulē.

Informācijai par 18. Starptautiskā Baltijas baleta festivāla programmu, biļešu iegādi un jaunumiem iespējams sekot līdzi www.ballet-festival.lv, kā arī festivāla Facebook lapā un Twitter (@balletfestival).

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV