Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Dzejas slams Totaldobže mākslas centrā

Easyget.lv, 26.04.2013. 09:28

2.maijā plkst. 19:00 Totaldobže mākslas centra jaunajā koncertzālē notiks šīs sezonas otrais Dzejas slams.
Dzejas slams Totaldobže mākslas centrā

Pirmais pasākums norisinajās 20. aprīlī VEF radošā kvartāla sezonas atklāšanā un sasniedza rekordlielu piedalīties gribētāju skaitu – slamam pieteicās 26 dzejnieki. Arī skatītāju zāle bija pārpildīta. Dzejniekus atklāšanā vērtēja Inga Gaile, Rihards Bargais un Platons Buravickis, kā arī skatītāji, kuri balsojot izvēlējās arī savu favorītu. Žūrija par labāko atzina Dzejas slama veterānu Jevgēņiju Mesmeru, savukārt skatītaju simpātiju balvu ieguva jaunais censonis Miķelis Raudseps, informē Totaldobže mākslas centra pārstāve Austra Straume.

Lai piedalītos slamā, tā dalībniekiem jāsagatavo trīs dzejoļu performances, jo vērtēšana notiek trīs kārtās. Piedalīties drīkst jebkurš, neatkarīgi no pieredzes vai atpazīstamības. Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama, tā notiks uz vietas pirms pasākuma. Dzejolim jābūt paša izpildītāja radītam, to drīkst izpildīt, gan lasot no lapas, gan runājot no galvas. Dzejoļa izpildījums nedrīkst būt ilgāks par trim minūtēm. Tiks vērtēts gan saturs, gan performance, piešķirot atzīmes no 1 līdz 10.

2. maijā slama dalībniekus vērtēs trīs cilvēku žūrija - dzejnieki Artūrs Punte un Ronalds Briedis, kā arī Kultūras teorijas un vēstures katedras vadītājs, profesors Raimonds Briedis. Žūrijas favorīts balvā iegūs Ls 50, ko nodrošina Valsts Kultūrkapitāla fonds. Savukārt skatītāju simpātiju izvelēsies slama apmeklētāji. Skatītaju mīlulim tiks uz vietas saziedotā nauda.

Dzejas slams nav vienkāršs dzejas priekšlasījums, tāpēc dalībniekiem jāņem vērā, ka vērtēts tiks ne tikai saturs un stils, bet arī paša uzstāšanās, tāpēc ir vērts padomāt, kā dzejas lasīšanu pārvērst performancē, kas ir bauda ne tikai ausīm, bet arī acīm. Un arī slama apmeklētajiem ļauts izmantot visu, sākot ar rokām un kājām, beidzot ar balsi, bungām un taurēm, lai atbalstītu savus favorītus.

Ieejas maksa 2 LVL vai 5 dobžiki (arī slama dalībniekiem).

Totaldobže mākslas centrs ir viens no aktīvākajiem, interesantākajiem un lielākajiem šī brīža jaunās kultūras punktiem Rīgā. Šo, 2013. gada sezonu, Totaldobže mākslas centrs pasludinājis par 'Lielo Kūleni' - tas augs un uzlabos savu organizēto pasākumu kvalitāti, kļūstot par vienu no spēcīgākajiem un konkurētspējīgākajiem jaunās kultūras veidotājiem un atrādītājiem ne tikai Latvijā, bet arī Baltijas valstīs.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV