Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Jauna grāmata lietišķās komunikācijas jomā

Easyget.lv, 26.04.2013. 09:40

Apgāds Zvaigzne ABC izdevis Edmunda Apsalona grāmatu “Komunikācijas kompetence: kā saprasties un veidot attiecības”.

Laba darbinieka viena no galvenajām kompetencēm ir prasme mērķtiecīgi sarunāties ar citiem cilvēkiem, tomēr pat pašam labākajam sarunu vadītājam ne vienmēr sarunas laikā izdodas sasniegt sev vēlamo rezultātu. Kāpēc mums dažkārt neizdodas pārliecināt otru cilvēku? Kāpēc sarunas partneri reizēm nepiekrīt pat ļoti izdevīgiem piedāvājumiem? Kāpēc ideāli izplānota saruna ne vienmēr noris pēc mūsu plāna un sarunas partneris neļauj mums vadīt sarunu vēlamajā virzienā? Atbildes uz šiem jautājumiem rodamas Apgāda Zvaigzne ABC izdotajā Edmunda Apsalona jaunajā grāmatā “Komunikācijas kompetence: kā saprasties un veidot attiecības”.

Prasme sarunāties un pārrunās panākt abpusēji izdevīgu rezultātu ir vērtīgs instruments ikviena mūsdienīga cilvēka arsenālā. Šī prasme – komunikācijas kompetence – īpaši svarīga ir visiem tiem, kuri darbojas lietišķā vidē – uzņēmumu darbiniekiem, vadītājiem, pašnodarbinātajiem, kuriem jāprot komunikācijā “pārdot” savu pakalpojumu, studentiem un ikvienam, kuram regulāri nākas uzstāties publikas priekšā, pārliecināt citus par savu viedokli un veidot lietišķas partnerattiecības.

Grāmatu “Komunikācijas kompetence” var lasīt gan kā akadēmisku sacerējumu, gan kā saistošu, praktisku rokasgrāmatu. Unikālā veidā autors savieno divas šķietami nesaistītas sfēras – praktisko uzņēmējdarbību un valodas filozofiju. Autors atbild uz virkni jautājumu: kā formulēt viedokli? Kā risināt sarežģītas komunikācijas situācijas? Kā mērķtiecīgi attīstīt harismu? Kā nepieļaut, ka otrs ar mani manipulē un uzspiež man savu viedokli? Kāpēc katra saruna savā ziņā ir priekšnesums? un daudziem citiem praktiskā komunikācijā sastopamiem jautājumiem.
Grāmatas “Komunikācijas kompetence: kā saprasties un veidot attiecības” atvēršanas svētki notiks otrdien, 30. aprīlī plkst. 17.30 Zirgu pastā, Dzirnavu 46, Rīgā.

Edmunds Apsalons ir Latvijas Kultūras akadēmijas asociētais profesors loģikā un kultūras teorijā, viens no Latvijas vadošajiem komunikācijas teorijas un argumentācijas teorijas speciālistiem. Viņš konsultē uzņēmumus un organizācijas un vada mācību kursus lietišķās komunikācijas jomā (tēmas – pārrunu vadīšana, lietišķā argumentācija un pārliecināšana) un vairāk nekā 15 gadus praktiski darbojas uzņēmējdarbībā. Viņa zinātniskās publikācijas ir pieejamas ne tikai latviešu, bet arī vācu, angļu un arābu valodā.

Apgāds Zvaigzne ABC izdevis arī E. Apsalona grāmatu “Valodas lietojuma loģika”.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV