Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Laikmetīgās dejas dienu 2013 atklāšana

Easyget.lv, 26.04.2013. 13:44

27. aprīlī Mākslas centrā Totaldobže plkst. 19.00 notiks Laikmetīgās dejas dienu 2013 atklāšana.
Laikmetīgās dejas dienu 2013 atklāšana

Pasākuma ietvaros notiks trīs laikmetīgās dejas mini izrādes, kas tapušas tajā pašā dienā radošajās darbnīcās. Vakara turpinājumā būs skatāma Katrīnas Albužes izrāde "Kurp es ?", Laikmetīgās dejas dienu organizatore informē Madara Daudze.

Radošo darbnīcu būtība ir trīs stundu laikā radīt izrādi profesionālu horeogrāfu vadībā. Divu darbnīcu dalībnieki ir cilvēki ar dažādu dejas pieredzi vai bez tās. Šī iespēja ļauj dalībniekiem būt izrādes radīšanas un mēģinājumu procesā, bet vēlāk vakarā uzstāties uz skatuves. Savukārt, trešā darbnīca piedāvās unikālu notikumu, jo tur izrādi veidos septiņi Latvijas vadošie horeogrāfi, kas vēlāk vakarā izveidoto paši arī izpildīs. Darbnīcās piedalās horeogrāfi Dmitrijs Gaitjukevičs, Agnese Bordjukova, Liene Stepena, Roberts Muciņš, Inese Auziņa, Katrīna Albuže, Eva Vancāne, Olga Žitluhina un Valērijs Oļehno.

Savukārt, svētdien, 28.aprīlī, laikā no 11.00 līdz 15.30 vairākās vietās Rīgā notiks bezmaksas dejas meistarklases, uz kurām aicināti visi, neatkarīgi no dejas pieredzes, jo Dejas dienu mērķis ir iepazīstināt un ļaut izmēģināt laikmetīgo deju "uz savas ādas".

Plašāka informācija par meistarklasēm www.dejasdiena.lv.

Pasākumu atbalsta Rīgas domes izglītības, sporta un kultūras departaments un ES programmas "Kultūra" projekts "E-Motional bodies and cities".

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV