Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Baleta festivālu noslēgs Step Afrika! un pasaules baleta zvaigznes

Easyget.lv, 29.04.2013. 09:53

Baltijas baleta festivālu noslēgs ASV stepa meistaru Step Afrika! izrādes un krāšņais Galā koncerts
Baleta festivālu noslēgs Step Afrika! un pasaules baleta zvaigznes

Neatkārtojams dejas mākslas artistiskums un šarms būs skatāms 18. Starptautiskā Baltijas baleta festivāla noslēgumā - 30. aprīlī ar izrādi Preiļos un 1. maijā Rīgas Kongresu namā Latvijā viesosies ASV deju grupa Step Afrika!, informē Starptautiskā Baltijas baleta festivāla direktore Lita Beiris.

Step Afrika! ir Amerikas Savienoto Valstu deju grupa ar savu neatkārtojamo dejas mākslas artistiskumu, šarmu un neizbēgamu skatītāju valdzinājumu. Tā ir pasaulē pirmā profesionālā stepa deju kompānija, kas dibināta 1994. gada decembrī. Deju kompānija visā pasaulē tiek īpaši gaidīta, pateicoties tās centieniem veicināt stepa novērtējumu, izmantojot dejas tradīcijas kā izglītojošu instrumentu un mācot arī jauniešus dejot. Latvijā šīs pasaules zvaigznes būs iespējams redzēt, pateicoties sadarbībai ar ASV vēstniecību Latvijā.

29. aprīlī Latvijas Nacionālajā operā notiks Galā koncerts - aizraujošākais un arī gaidītākais festivāla notikums. Šogad uz Latvijas Nacionālās operas skatuves festivāla ietvaros kāps Jeļena Petričenko un Sergejs Čumakovs (Maskava, Acroduoballet), Melisa Hamiltone un Dāvids Tžensimečs (Londona, Karaliskais balets), Jekaterina Haņukova un Andrejs Pisarevs (Kijeva, Ukrainas Nacionālā opera), Mihails Kaniskins (Berlīne, Valsts opera) un Jurgita Droņina (Nīderlandes Nacionālais balets), Aiguls Išbulatova un Hajato Nišudžima (Astrahaņas operas un baleta teātris),  ASV deju kompānija Step Afrika un Latvijas Nacionālā baleta solisti

No 19. aprīļa līdz 1. maijam jau astoņpadsmito reizi notiek viens no ievērojamākajiem notikumiem visā Latvijas kultūras dzīvē – Starptautiskais Baltijas baleta festivāls „No klasiskas līdz avangardam.” Festivāls ir vienīgais baleta notikums Latvijā, kas pāris nedēļu garumā skatītājiem piedāvā pasaules klases dejotāju, horeogrāfu, baleta teātru un kompāniju priekšnesumus, apvienojot klasiskās tradīcijas ar laikmetīgo skatījumu.

Informācijai par 18. Starptautiskā Baltijas baleta festivāla programmu, biļešu iegādi un jaunumiem iespējams sekot līdzi www.ballet-festival.lv, kā arī festivāla Facebook lapā un Twitter (@balletfestival).

Foto: Jeļena Petričenko un Sergejs Čumakovs. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV