Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Jauna medicīnas seriāla „Pirmdienu rīti” pirmizrāde kanālā „FOX Life”

Easyget.lv, 29.04.2013. 09:25

TV kanāls „FOX Life” no pirmdienas, 13. maija, sāks demonstrēt jaunu ASV seriālu „Pirmdienu rīti” (Monday Mornings), kurā varēs sekot līdzi kādas Amerikas slimnīcas neiroķirurgu spriedzes pilnajām darba gaitām un personīgās dzīves līkločiem.

Seriāla darbība norisinās izdomātā ārstniecības iestādē Portlendas pilsētā, ASV Oregonas štatā. TV šovā uzsvars likts uz pirmdienu rītiem, kad ārsti pulcējas iknedēļas sapulcēs, kurās saņem gan uzslavas, gan nesaudzīgu kritiku par pieļautajām kļūdām.

Jāsaka gan, ka šīs tikšanās reizes drīzāk līdzinās pratināšanai, nevis darba sapulcēm. Seriālā valda emocionāli piesātināta atmosfēra, un kulminācijas brīdis ir pirmdienu rīti, kad tiek vētītas iepriekšējās nedēļas veiksmes un neveiksmes.

Seriāla pamatā ir tāda paša nosaukuma romāns, kura autors ir pazīstamais raidsabiedrības CNN medicīnas žurnālists un praktizējošs neiroķirurgs Sandžejs Gupta. Viņš stāsta, ka grāmatas un seriāla mērķis esot cilvēkiem parādīt, ka no savām kļūdām ir jāmācās, lai tās nepieļautu atkārtoti.

Seriāla scenārists un producents ir TV šovu smagsvars Deivids Edvards Kellijs, kura kontā ir tādi pasaules slavu iekarojuši televīzijas grāvēji kā „Alija Makbīla” un „Čikāgas cerība”.

Šķiet, ka izteiksmīgākais tēls "Pirmdienu rītos" ir slimnīcas personāldaļas vadītājs Hārdings Hūtens - viņa vadītās iknedēļas sapulces nudien līdzinās tiesas sēdēm, kurās nopratina apsūdzētos. Hārdings bez žēlastības un sarkastiskā veidā kritizē un analizē ķirurgu pieļautās kļūdas, kuru dēļ dažkārt pacientus neizdodas glābt no nāves.

Hārdinga lomā iejutīsies kino, televīzijas un Brodvejas spīdeklis Alfrēds Molina, kura kontā ir vesels birums kinobalvu. Vienu no tām viņš izpelnījies par spožo tēlojumu kinolentē „Frīda”, kurā atveidoja savdabīgās meksikāņu gleznotājas Frīdas Kalo vīru Djego Rivjeru. Aktieris piedalījies arī tādās slavenās kinolentēs kā „Šokolāde”, „Da Vinči kods” un „Kafija un cigaretes”.

Traumatoloģijas nodaļas vadītāju Jorgi Villanēvu jeb Gato atveidos aktieris Vings Reimss, kas vislabāk pazīstams ar datorhakera lomu tetraloģijā „Neiespējamā misija” un gangstera lomu Kventina Tarantino slavenajā kinofilmā „Pulp Fiction”.

Savukārt neiroķirurga Tailera Vilsona lomā būs aktieris Džeimijs Bambers, kurš tēlojis neaizmirstamo kapteini Apollo lomu fantastikas filmā „Kaujas zvaigzne Galaktika”.

Skatieties seriālu „Pirmdienu rīti” kanālā „FOX Life” pirmdienās, pulksten 21:00!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV