Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Dokumentālā filma “Meklējot mūziķa likteni” uz Kino Bize ekrāna

Easyget.lv, 29.04.2013. 12:39

Kinoteātrī “Kino Bize” šonedēļ iznāk dokumentālā filma “Meklējot mūziķa likteni” / Searching for Sugar Man (2012) dziesminieku Siksto Rodrigesu
Dokumentālā filma “Meklējot mūziķa likteni” uz Kino Bize ekrāna

Stāsts par dziesminieku Siksto Rodrigesu (Sixto Rodriguez) ir tieši tik neticams, lai kļūtu par sižetu izcilai kinofilmai, turklāt dokumentālai – bez liekām butaforijām un fiktīviem varoņiem. Detroitas meksikānis ar ģitāru plecā un ejamu ceļu zem kājām vēl 1970. gados ieraksta divas plates, aizķer Boba Dilana slavas stīgas un pazūd, prom un pavisam.

Kamēr vienā okeāna pusē Rodrigesa vārds izplēn jaunu zvaigžņu birumā, viņa mūzika attopas Dienvidāfrikas aparteīdā un kļūst par rasu segregācijas protesta dziesmoto ieroci. Autoram nezinot, tiek izpārdots teju miljons ierakstu kopiju, un slava steidz pāraugt masveida eiforijā, tomēr jāpaiet četrām desmitgadēm līdz pati leģenda nokāptu no būvlaukuma statnēm un apjaustu savas daiļrades augļus.

Zviedru režisors Maliks Benžalū (Maliks Benžalū) ne reizi vien pievērsies mūziķu liktens stāstiem, iepriekš meklējot slavas iedīgļus islandiešu dziedātājas Bjorkas, britu mūziķa Stinga un vācu elektroniskās mūzikas pionieru „Kraftwerk” daiļradē. Tomēr tieši stāsts par Siksto Rodrigesu ļāvis režisoram paviesoties gana prestižos pasaules kinofestivālos, līdzās citām godalgām turot rokās arī zeltaino „Oskara” statueti.

Kinoteātrī Kino Bize filma “Meklējot mūziķa likteni” būs skatāma no 3. maija.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV