Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

LTV1 īpaša svētku programma 4. maijā

Easyget.lv, 29.04.2013. 15:32

Valsts svētkos LTV1 piedāvās tematisku dokumentālo filmu pirmizrādes, svētku dievkalpojumu, Saeimas svinīgo sēdi, kā arī iedvesmojošus koncertus.
LTV1 īpaša svētku programma 4. maijā

Sestdien, 4. maijā, Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas gadadienā, svētku programmu pulksten 10.00 tiešraidē iesāks Valsts svētkiem veltīts dievkalpojums no Sv. Magdalēnas baznīcas, bet pulksten 12.00 LTV1 pārraidīs Saeimas svinīgo sēdi, informē Latvijas Televīzija pašreklāmas redaktore Laura Brokāne.

Valsts svētku programmā iekļautas divu dokumentālo filmu pirmizrādes. Pulksten 18.30 gaidāma Ilzes Jakovļevas, Ilgoņa Lindes un Egila Zariņa filma „Latvietim būt?”, kas tapusi divu gadu pētījumu rezultātā, filmējot video stāstus par latviešu kopienām ārvalstīs. Stāsti vedinās uz jautājumu, vai ir iespējams saglabāt nacionālo identitāti mūsdienu apstākļos ārpus Latvijas un kas ar mums var notikt pēc 20 gadiem.

Savukārt pulksten 21.15 pirmoreiz demonstrēs videofilmu „Man pietiek ar Latviju. Imanta Ziedoņa „Kurzemīte” pēc 45 gadiem”. Videofilmas veidotāji - režisore Maija Smildziņa, žurnāliste Ilze Strenga, operators Egils Kurpnieks un Imanta Ziedoņa mazdēls Edvards Ziedonis – dzejnieka Imanta Ziedoņa 80.dzimšanas dienā devās pie garīgi stiprajiem Kurzemes ļaudīm, kurus izcilais rakstnieks reiz satika, veidojot savu idejas grāmatu „Kurzemīte”.

Televīzijas žurnāliste Lilita Eglīte videofilmā „Neaizmirstamais sākums” gan jauniešu, gan vēsturiskā notikuma liecinieku viedokļos un atmiņās meklē atbildi uz jautājumiem - kāds bijis ceļš līdz mūsu brīvībai; kādi notikumi palikuši atmiņā; vai piepildījušās cerības, ko saistījām ar Neatkarības deklarāciju. Filma būs skatāma pulksten 16.00.

Svinīgajā dienā LTV1 skatītājiem dāvās arī divus krāšņus koncertus. Pulksten 17.00 un 19.30 koncertā „Brīvās Latvijas dziesmas” godā cels pirmās Latvijas brīvvalsts laika dziesmas no Alfrēda Vintera, brāļu Laivinieku, Ilmāra Dzeņa, Eduarda Rozenštrauha, Larisas Mondrusas, „Čikāgas piecīšu” un citu leģendāru izpildītāju repertuāra. 30 dziesmas, kas piedzīvojušas visdažādākos laikus, - gan sapņus par neatkarīgu valsti, gan aizliegumu gadus, gan atkal brīvās Latvijas prieku - kopā ar Jubilejas orķestri Ivara Makstnieka vadībā izdziedās Ingus Pētersons, Liene Šomase, Andris Ērglis, Dainis Skutelis, Ieva Sutugova, Atis Auzāns, Antra Stafecka, Marts Kristians Kalniņš, Ivo Fomins un muzikālā apvienība „Tirkizband”.

Pulksten 22.25 LTV1 ēterā pasaulslavenā vijolnieka Gidona Krēmera un "Kremerata Baltica" koncerts, ko kamerorķestris sniedza Likteņdārza atbalstam šāgada 28. aprīlī Lielajā Ģildē. Koncertā skanēs Pētera Vaska „Epifānija”, kā arī Leonīda Desjatņikova, Dobrinkas Tabakovas, Georga Pelēča un citu autoru opusi - īpaši veltījumi izcilajam vijolniekam un kamerorķestrim. „Es veltu šo koncertu cerībai, ka Latviju gaida ziedoša un kopta dārza nākotne!” teicis Gidons Krēmers.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV