Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Īsfilmu programma „Pierādīt sevi” Mazajā Ģildē

Easyget.lv, 30.04.2013. 13:47

Šodien, 30. aprīlī, plkst. 18.00 Mazajā Ģildē norisināsies īsfilmu programmas „Pierādīt sevi” otrais seanss, kurā turpināsies iepazīšanās ar Latvijas Kultūras akadēmijas jauno kino režisoru un operatoru diplomdarbu filmām.

21. gadsimta steidzīgajā ritmā, kad iespējams paskriet sev pašam garām, kino ir viens no veidiem, kā noķert laiku aiz astes un saglabāt šī brīža dzīves, attiecību un pasaules uztveres sajūtu redzamu un atminamu arī vēlākam laikam. Īsfilmu programmā „Pierādīt sevi” Mazā Ģilde piedāvā iespēju ieraudzīt to, kā mūsu ikdienas pasauli redz un vēlās parādīt latviešu jaunie režisori un operatori.

Aprīlī īsfilmu programmā tiek demonstrētas filmas, kuru veidošanā piedalījušies Latvijas Kultūras akadēmijas Teātra un audiovizuālās mākslas katedras apakšprogrammu „Filmu režija” un „TV un video operatora māksla“ 2012. gada absolventi.

Īsfilmu programmā iekļautās filmas:

  • "Mans hobijs ir dzīve" - Trīs stāsti par to, kā sadzīvot ar psihisku slimību, pārējo sabiedrību un sevi pašu. Režisore un operatore Lelde Goba. Dokumentālā filma.
  • "Svešums" – Stāsts par Uldi, kuram hokejista karjera ir bijis galvenais mērķis, bet pēc ceļgala traumas ir jāmeklē jauna jēga dzīvē un jāatrod sava vieta mazpilsētā, kurai viņš nespēj justies piederīgs. Režisors Renārs Horsts, operators Jānis Ābele, lomās Kaspars Dumburs, Madara Botmane, Toms Liepājnieks, Ieva Brante, Mārtiņš Jankovskis, Renārs Horsts.
  • "Vējš pelēkās priedes nolauza" – Stāsts par sievieti un diviem vīriešiem, bet varbūt pat par trīs. Pavasaris, cerības un slēptas ilgas. Negaidītas un ļoti rūpīgi izlolotas tikšanās. Rainis. Ezers. Priedes. Bet cik pelēkas? Režisore Madara Dišlere, operators Jurģis Kmins, lomās Guna Zariņa, Ģirts Lukevics, Gediminas Gutauskas, Evita Zālīte, Elviss Grinbergs, Kristers Kriķis, Raimonds Kalējs, Evita Biete un citi.

Ieeja pasākumā bez maksas. Plašāka informācija par īsfilmu programmu: www.facebook.com/mazagilde

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV