Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Ģertrūdes ielas teātra repertuārs maijā

Easyget.lv, 01.05.2013. 15:15 | komentāri (1)

Šomēnes Ģertrūdes ielas teātrī - jau iepazītas un jaunas izrādes, kā arī somu un latviešu grupu koncerti un topošo mākslinieku izstāde.
Ģertrūdes ielas teātra repertuārs maijā

1.maijā 19.00 dejas izrāde „Rezervisti”. Stāsts par tiem, kas ir ceļā uz izlaušanos. Izrādes veidotāji uzdod sev un skatītājam jautājumu – vai būšana rezervistos ir neizlēmība vai apzināta izvēle palikt otrajā plānā? Horeogrāfija: Elīna Lutce, dramaturģija: Inga Gaile, dejo: Katrīna Albuže, Eva Vancāne, Kristaps Ceļmalnieks un Sergejs Taraseņa, māksliniece: Ieva Kauliņa. 

2.maijā 20.00 somu grupas „Cleaning Women” koncerts. Grupas radītie apdullinoši transa ritmi mijas ar tumši industriālu roku, dūmakainas tehnobalādes ar eksperimentālo skaņu mākslu un lipīgi dzirkstošs pagrīdes disko ar bardiskām somugru tautas meldijām. Kā raksta atzīts mūzikas žurnāls WIRE: „Dzīvajā viņi ir absolūts spridzeklis! .. pārsteidzoši oriģināls industriāla art house skanējums”.

9.maijā 19.00 izrāde „Āda”. Poētiska lielpilsētas balāde par Ādamu un Ievu mūsdienu Rīgā. „Āda” ir Ingas Gailes oriģināllugas iestudējums Andreja Jarovoja režijā, kurā varoņu mīlestības meklējumus pilsētas, naudas un slavas kārdinājumu džungļos izspēlē aktieri Anta Aizupe un Ivars Krasts. Teksts: Inga Gaile, režija: Andrejs Jarovojs, spēlē: Anta Aizupe un Ivars Krasts, mūzika: Jānis Burmeisters, tērpi: Ieva Veita.

16.maijā 19.00 izrāde „Pietiekami labs”. Apšaubot viennozīmīga vēstījuma, kam jānokļūst pie skatītāja, iespējamību, izrādes veidotāji izgaismo paradoksus izrādes, izpildītāju un publikas attiecībās. Ideja un režija: Andrejs Jarovojs, horeogrāfija: Kristīne Vismane, spēlē: Katrīna Albuže un Kristīne Vismane.

22. un 23.maijā 19.00 izrāde „Četras naktis”. Izrādes pamatā ir Fjodora Dostojevska stāsts “Baltās naktis”, kurā aprakstītie notikumi, saglabājot sižeta līniju, no 19. gadsimta Pēterburgas ir pārcelti uz 21. gadsimta Rīgu. Teksts: Inga Gaile, režija: Andrejs Jarovojs, spēlē: Anta Aizupe, Iveta Pole un Edgars Samītis, tērpi: Ieva Veita.

24.maijā Māras Muižnieces Rīgas Mākslas skolas diplomandu darbu glezniecībā, kompozīcijā, zīmēšanā un veidošanā izstādes atklāšana.

30.maijā 20.00 uz grupas „Parára” jaunā albuma prezentācijas koncertu aicina „I Love You Rec”. 

31.maijā 19.00 IENĀC TERITORIJĀ! Latvijas Kultūras akadēmijas Teātra mākslas maģistrantūras studentes Ingas Gailes kursa darbs – izrāde „Mūsu Silvija debesīs”. Izrāde top tās veidotājiem domājot par amerikāņu dzejnieces Silvijas Plātas dramatisko likteni. Kursa darba vadītāja Māra Ķimele. Režija un teksts: Inga Gaile, spēlē Marta E. Martinsone, Sandija Kalniņa, Mārtiņš Liepa, Pēteris Nebars, scenogrāfija: Ieva Kauliņa, mūzikas konsultants: Olivers Tarvids.

Biļetes uz ĢIT izrādēm un koncertu „Cleaning Women”: www.bezrindas.lv un galerijā ISTABA, individuālas un grupu rezervācijas: git@git.lv. Biļetes uz grupas „Parára” diska prezentācijas koncertu būs iegādājamas uz vietas pirms koncerta, iegādājoties grupas jauno disku.

ĢIT adrese: Ģertrūdes iela 101a [iekšpagalma māja]. Papildus informācija par teātri un teātra programmu: www.git.lv.

Foto: Izrāde „Mūsu Silvija debesīs”. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV