Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Sākusies stereoskopiskā 3D projekta „Rīga – sešas versijas” filmēšana

Easyget.lv, 02.05.2013. 12:44

Aizvadīta pirmā stereoskopiskā 3D testa filmēšana projekta „Rīga – sešas versijas” ietvaros.

Kā informē projekta pārstāve Amanda Boka, testa filmēšanā Rīgā ar motorizēto RIG un RED kamerām piedalījās aptuveni trīsdesmit filmu profesionāļi, kas operatoru, stereogrāfu un divu projekta režisoru (Kārļa Vītola un Pētera Rozīša no Latvijas) vadībā veica dažādas sarežģītības pakāpes kadru uzņemšanu. Ar šādas tehnikas palīdzību uzņemti tādi pasaulē slaveni kases grāvēji kā „Avatars” un „Hobits: Negaidīts ceļojums”. Filmēšanā piedalījās arī Polijas fonda „3D Image”, kas ir vienīgais 3D aprīkojuma ražotājs Polijā, pārstāvji Joanna un Vladeks Popinski, kuri var lepoties ar lielu pieredzi s3D veidošanā dažādu pasaules mēroga projektu ietvaros. „Rīga – sešas versijas” ir Eiropas kultūras galvaspilsētas gada projekts, un filmas pirmizrāde paredzēta 2014. gada nogalē Rīgā.

Stereoskopiskā tehnoloģija piešķir filmai telpiskumu, maksimāli reālistiski vizualizējot sižetu trīs dimensijās. Šādā veidā uz kino ekrāna notiekošais līdzinās tam, kā redzam ikdienu savām acīm, un filmas stāsts kļūst gluži vai par reāli piedzīvotu notikumu. Projekts „Rīga – sešas versijas” ir zinātniskā fantastikas filma stereoskopiskā 3D formātā, un tā sastāv no sešām daļām. Tāsveidotājiir Eiropas režisori no Latvijas (Kārlis Vītols, Pēteris Rozītis), Zviedrijas (Jakobs Arevarns), Polijas (Joanna Popinska), Spānijas (Marks Alberti) un Anglijas (Adina Istrate).

Filmas darbība norisinās tuvākā vai tālākā nākotnē Rīgā, un filmas varoņi ceļo laikā, lai atgūtu jaunības mīlestību, zog bērniem sapņus, lai būtu veiksmīgi reklāmas biznesā, roboti aizstāj reālus cilvēkus, tiek radītas zāles, kuras simulē perfektu realitāti, pagrīdes aktīvisti cīnās pret dominējošo spanangļu valodu un no kosmosa ierodas nezināmi objekti.

Vairāk informācijas: www.2annas.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV