Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

“Kapitālisms Šķērsielā” piedzīvos pirmizrādi

Easyget.lv, 02.05.2013. 13:10

Kinoteātrī “Splendid Palace” 4. maijā plkst. 17:00 notiks Ivara Selecka dokumentālās filmas “Kapitālisms Šķērsielā” pirmizrāde.
“Kapitālisms Šķērsielā” piedzīvos pirmizrādi

Dienas gaitā Latvijas filmu maratona ietvaros varēs noskatīties arī kinoromāna pirmās divas daļas “Šķērsiela” un “Jaunie laiki Šķērsielā”, kā arī tiks atklāta Šķērsielai veltīta gleznu izstāde, informē Sanita Grīna.

Necilā Pārdaugavas ieliņa ar savdabīgo nosaukumu un tās dažādie iedzīvotāji savā ziņā ir visas Latvijas sabiedrības spogulis. Filmā “Kapitālisms Šķērsielā” skatītāji uzzinās, kādi likteņa pavērsieni gaidījuši vientuļo māmiņu Daigu, vientiesīgo Osi, invalīdu Toļiku, akmeņkali un sludinātāju Aldi un citus varoņus 21. gadsimtā. Šķērsielā uzradušies arī jauni iemītnieki – piemēram, hemingvejiska paskata vīrs Viktors un enerģiskā taksometra vadītāja Vallija. Šo gadu laikā izauguši ir Šķērsielas bērni un kļuvuši gan par zinātnes doktoriem, gan māksliniekiem, bet citi vēl meklē savu vietu dzīvē.

Dokumentālo filmu cikls aizsākās pirms 25 gadiem ar filmu “Šķērsiela”, kas joprojām ir vienīgā Latvijas filma, kas saņēmusi Eiropas Kino akadēmijas balvu, kā arī iekļauta Latvijas Kultūras kanonā. Desmit gadus vēlāk režisors Ivars Seleckis un scenārija autors Tālivaldis Margēvičs uzņēma turpinājumu “Jaunie laiki Šķērsielā”. Abas filmas 4. maijā varēs noskatīties kinoteātra “Splendid Palace” Mazajā zālē – plkst. 11:30 filmu “Šķērsiela” un plkst. 13:30 filmu “Jaunie laiki Šķērsielā”. Savukārt plkst. 16:00 kinoteātra foajē atklās izstādi, kuras darbi tapuši rudens plenērā, kas jau vairākus gadus notiek Šķērsielā. Izstādē būs redzamas gan ieliņas ainavas, gan šķērsielnieku portreti, kuru autori ir mākslinieki Juris Ģērmanis, Agnija Ģērmane, Jāzeps Pīgoznis, Elga Grīnvalde un citi.

Pēc pirmizrādes “Kapitālisms Šķērsielā” šopavasar būs skatāma ne tikai “Splendid Palace” repertuārā, bet arī 14. maijā Ventspilī un 18. maijā Jēkabpilī. Pēc tam ceļojumu pa Latviju filma turpinās septembrī.

Filmas “Kapitālisms Šķērsielā” veidotāji ir režisors Ivars Seleckis un scenārija, kā arī asprātīgā aizkadra teksta autors Tālivaldis Margēvičs. Operatori – Romualds Pipars un Ivars Seleckis, producente – Baiba Urbāne. Tāpat kā abām iepriekšējām filmām, plakāta autors ir mākslinieks Ilmārs Blumbergs.

Filmas pirmizrādi atbalsta Rīgas Dome, Live Riga un “Rīgas nami”.

Filmas oficiālās lapas:
http://www.facebook.com/Skersiela
http://www.draugiem.lv/skersiela/

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV