Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Ritums Ivanovs atklās izstādi „Symbol of Illusion”

Easyget.lv, 02.05.2013. 14:28

No 9. maija galerijā Bastejs apskatāms Rituma Ivanova projekts „Symbol of Illusion”

Izstāde sasaucas ar gaidāmo projekta prezentāciju mākslas mesē Volta 9 Show Basel no 10. līdz 15. maijam, informē projekta vadītāja Baiba Morkāne.

17. gadsimta Nīderlandiešu klusajās dabās, t.s. vanitās, galvaskauss bija romantizēts nāves simbols, tostarp nedz nāve, nedz galvaskausi nebija šo mākslas darbu galvenie subjekti.

Mūsdienu māksla ir nāves simbolikas apburta, tās koncepciju izmanto mākslinieki un dizaineri.
„Mana interese par šo tematu sākās, vērojot mūsdienu portretus un figuratīvus mākslas darbus. Man galvaskausa simbols nozīmē dzīves un nāves iluzoru apvienojumu. Nāve ir viss un visur, savā ziņā –nāve ir jauns sākums un dzīvība.

Mūsdienās galvaskausu kā simbolu izmanto pārāk bieži un nevietā, tas ir zaudējis savu spēku. Šis simbols tiek pārāk vienkāršots, aizmirstot tā apslēpto nozīmi, īpaši tas tik bieži tiek darīts popkultūrā.
Šajā izstādē es vēlējos vienot ideju par simbolu un ilūziju, tādēļ arī šāds nosaukums „Symbol of Illusion”, komentē Ritums Ivanovs.

Volta dibināta Bāzelē 2005. gadā un, salīdzinot ar Art Basel, izstāda jaunus, daudzsološus māksliniekus un galerijas. Volta 9 Basel ir viena no Art Basel satelītmesēm, kas kopā ar Liste 18, Scope Basel, The Solo Project un Desing Miami/Basel veido unikālu starptautisku izstādi, fokusējoties uz galerijām kā mākslas tirgus pamatinstitūcijām.

Volta sevi pozicionē kā kolekcionāru un izstāžu kuratoru vietu jauniem atklājumiem, starta vietu māksliniekiem un galerijai, lai nākotnē piedalītos Art Basel, Art Basel Miami. Dalībniekus –galerijas konkursa veidā izvēlas žūrija. Līdz šim nozīmīgākās mākslas mesas, kurās galerija Bastejs ir izstādījusi Rituma Ivanova darbu, ir Scope Basel un Scope Miami 2009. gadā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV