Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Filmā “Lielais Getsbijs” skan The xx un Gotye

Easyget.lv, 02.05.2013. 14:47

1. maijā Ņujorkā pasaules pirmizrādi piedzīvoja Baza Lurmena filma “Lielais Getsbijs” (“The Great Gatsby”), kuras skaņuceliņu veido mūsdienu populārāko mūziķu darbi
Filmā “Lielais Getsbijs” skan The xx un Gotye

“Lielais Getsbijs” ir režisora Baza Lurmena (“Romeo un Džuljeta”, “Mulenrūža”) jaunākais darbs, kas uzņemts pēc Frānsisa Skota Ficdžeralda romāna motīviem un kurā titullomas izpilda tādas zvaigznes kā Leonardo di Kaprio, Kerija Maligana, Tobijs Magvairs, Džoels Edžertons un citi.

Režisors Bazs Lurmens ir viens no mūsdienu spilgtākajiem filmu veidotājiem – viņa kinofilmas ir krāšņi un vērienīgi darbi, kuru darbība risinās pagātnē, taču ar popmūzikas un vizuālu risinājumu palīdzību režisors tās spēj pasniegt kā oriģinālus un modernus stāstus plašai auditorijai. Filmas “Romeo un Džuljeta” un “Mulenrūža” ar savu muzikālo pavadījumu ir kļuvušas par kulta darbiem, un “Lielais Getsbijs” nav izņēmums, jo tās skaņu celiņā ir mūsdienu populārāko mūziķu darbi, bet par tā tapšanu ir atbildīgs viens no popmūzikas ietekmīgākajiem producentiem, amerikāņu mūziķis Jay-Z.

Kopā ar režisoru Bazu Lurmenu un filmas veidotājiem producents Jay-Z “Lielajam Getsbijam”, kura darbība risinās džeza laikmetā pagājušā gadsimta divdesmitajos gados, ir izvēlējušies jaunākos skaņdarbus no tādiem popmūzikas grandiem kā “Florence & The Machine”, “The XX”, Lana Del Rey, Fergie un citiem izpildītājiem. Tādējādi Jay-Z ir apvienojis džezu ar hiphopu un citiem žanriem. Filmas režisors Bazs Lurmens: “Ficdžeralda romāns ir piepildīts ar džezu, kas bija populārs un moderns žanrs toreiz, divdesmitajos gados. Mēs dzīvojam pavisam citā laikā, kad noteicošie ir citi mūzikas virzieni, tāpēc “Lielo Getsbiju” mēs veidojām tā, lai filma un tās mūzika būtu moderna un atbilstoša mūsdienām.”

“Lielā Getsbija” skaņdarbu saraksts:

  1. 100$ Bill - JAY Z
  2. Back To Black - Beyoncé x André 3000
  3. Bang Bang - will.i.am
  4. A Little Party Never Killed Nobody (All We Got) - Fergie + Q Tip + GoonRock
  5. Young And Beautiful - Lana Del Rey
  6. Love Is The Drug - Bryan Ferry with The Bryan Ferry Orchestra
  7. Over The Love - Florence + The Machine
  8. Where The Wind Blows - Coco O. of Quadron
  9. Crazy in Love - Emeli Sandé and The Bryan Ferry Orchestra
  10. Together – The xx
  11. Hearts A Mess - Gotye
  12. Love Is Blindness – Jack White
  13. Into the Past - Nero
  14. Kill and Run - Sia

Kā ziņots iepriekš, ar “Lielā Getsbija” seansu un krāšņu pasākumu tiks atklāts šī gada Kannu festivāls, bet uz Latvijas ekrāniem filma iznāk 17.maijā.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV