Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

„Globālais dānis” Sērens Kirkegors

Easyget.lv, 03.05.2013. 10:15

7. maijā 17:00 Latvijas Universitātes galvenajā ēkā tiks atklāta dāņu filozofam, teologam un rakstniekam Sērenam Kirkegoram veltīta izstāde „Globālais dānis”.
„Globālais dānis” Sērens Kirkegors

Dāņu filozofam Sērenam Kirkegoram 5.maijā apritētu 200 gadi, un šajā sakarā maija mēnesī tiek plānoti dažādi kultūras pasākumi, lai izceltu šo zīmīgo notikumu arī Latvijā. Kā viens no pirmajiem būs filozofam veltīta izstāde Latvijas Universitātē, informē Dānijas Kultūras institūta pārstāve Ilva Sinkēviča.

Dānijas Kultūras institūts ir izveidojis izstādi, kur 16 stendos tiks atspoguļota izcilā 19.gadsimta domātāja un eksistenciālisma filozofijas aizsācēja Sērena Kirkegora dzīve un daiļrade.

Izstādes tekstu sagatavojis Joakims Garfs (Joakim Garff), kurš kā asociētais profesors jau daudzus gadus darbojas Sērena Kirkegora Izpētes centrā Kopenhāgenā, bet latviešu valodā teksts tapis pateicoties Ingas Mežaraupas tulkojumam.

Izstāde tapusi sadarbībā ar „Golden Days” un Sērena Kirkegora Izpētes centru, bet Latvijas skatītājiem to iespējams aplūkot pateicoties Dānijas Kultūras institūtam, Dānijas Karalistes vēstniecībai Rīgā, Latvijas Universitātes Vēstures un Filozofijas katedrai un AdVerbum.

Izstāde no 8. līdz 31.maijam apskatāma Latvijas Universitātes galvenajā ēkā otrā stāva galerijā.

Jau 13.maijā Kaņepes Kultūras centrā lasītājiem tiks prezentēts Sērena Kirkegora darbs „Slimība uz nāvi” latviešu tulkojumā.

Daudzo pasākumu starpā maija mēnesī „Andalūzijas Sunī” būs skatāmas arī etīžu teātra „Nerten” interpretācijas par Kirkegora tēmu, kā arī tiks veidoti dažādi lekciju un filmu cikli par nozīmīgo filozofu gan Universitātē, gan citviet Rīgā.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV